Gå til sidens hovedinnhold

Mot nedtur på Wall Street

Svak oljepris og nedgraderinger fra Chevron gjør at børsene ligger an til å tynge åpningen på Wall Street.

De amerikanske aksjefuturene peker nedover etter at oljeprisen viser stadig svakheter. Oljegiganten er blant de som melder at resultatet for fjerde kvartal vil bli rammet av råvarefallet.

NA24 - din næringslivsavis

Dow Jones Indicative faller 0,34 prosent. Nasdaq-futuren blir sendt ned 0,50 prosent, mens S&P 500-futuren peker ned 0,44 prosent.

Aluminiumsprodusenten Alcoa la frem sterke tall for fjerde kvartal etter at Wall Street stengte handelen i går kveld. Aksjen stiger 4,1 prosent i førhandelen. Resultatet per aksje lå på 74 cents, mens analytikerne hadde ventet 66 cents. Selskapet omsatte for 7,8 milliarder dollar mot en forventet omsetning på 7,6 milliarder dollar.

Chevron venter at resultatet i fjerde kvartal vil bli negativt påvirket av de lavere råvareprisene og svakere marginer innen nedstrøm sammenlignet med tredje kvartal.

Den amerikanske væske og naturgassproduksjonen falt med 1 prosent i fjerde kvartal fra tredje kvartal. Den internasjonale produksjonsnedgangen var på 3,4 prosent.

Det amerikanske handelsunderskuddet var på 58,23 milliarder dollar i november. Det viser tall fra det amerikanske handelsdepartementet. Det var ventet et underskudd på 60 milliarder dollar viser tall fra Bloomberg News.

Eksporten økte med 0,9 prosent til 124,76 milliarder dollar, mens importen økte med 0,3 prosent til 183 milliarder dollar. Handelsbalansen for oktober ble samtidig revidert til et underskudd på 58,80 milliarder dollar fra 58,87 milliarder dollar.

Lekkasjen mot Kina var i november på 22,9 milliarder dollar en nedgang fra rekordmåneden oktober da underskuddet var på 24,4 milliarder dollar. I de elleve første månedene i 2006 var underskuddet til Kina på 213,5 milliarder dollar, det er en økning fra 185,3 milliarder dollar i samme periode året før.

Oljeprisen har fortsatt nedgangen etter at den milde vinteren holder seg. Enigheten mellom Hviterussland og Russland om oljetilførselen til Europa påvirker også oljeprisen negativ. Frontkontraktene på WTI-oljen koster 55,18 dollar i New York.

Reklame

Slik sparer du enkelt 600 kroner på mobilabonnementet