Gå til sidens hovedinnhold

Mot normalt

Torsdag utropte maoistene i Nepal en tre måneders ensidig våpenhvile. For klatrerne i Everest-området er alt som normalt.

- For klatrere som befinner seg i området går ting som normalt, ihvertfall på Everest. De fleste ekspedisjonene på sørsiden av fjellet tilbringer nå dagene med akklimatisering mellom leir 1 og leir 2, melder nettstedet mounteverest.net.

Det samme gjelder for nordsiden, der flesteparten av klatrerne nå går fra ABC til leir 1, mens bare et par ekspedisjoner på vei opp til leir 2.

Nordmennene Jarle Trå og Christian Eide opplevde portforbudet og protestene på nært hold i forrige uke.

- Det var portforbud her når vi kom og militærhelikoptre suste over byen. Det var en del uroligheter og opptøyer som hørtes ut som karneval, men tv-bildene viste en brutal virkelighet, fortalte Christian Eide til TV 2 Nettavisen søndag.

Gjeninnsatt
Etter flere uker med demonstrasjoner og opptøyer i Nepals hovedstad Katmandu, gjeninnsatte kong Gyanendra nasjonalforsamlingen mandag. Nasjonalforsamlingen ble oppløst i 2002.

Maoistene har kjempet for å styrte monarkiet siden 1996. Minst 13.000 mennesker har blitt drept i opprøret, meldte nyhetsbyrået Reuters torsdag.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg