(LXUS.no) Nytt år betyr gjerne ny livsstil og bedre treningsvaner for mange. Og hva er vel da mer passende enn å gjøre noen oppdateringer i klesskapet i samme slengen?

Nettstedet Men.Style.com har tatt en titt inn i krystallkulen for 2009 og spådd hvilke trender motebevisste menn kommer til å omfavne i det nye året.

Og dersom du liker å ligge et hestehode foran på trendfronten er det bare å sette i gang med shoppingen allerede nå. Det er fortsatt mulig å gjøre noen varp på salg!

1. Blomstermønstrete skjorter

Flower er power i 2009. Skjorten kan gjerne ha hippie-inspirert mønster, farge og snitt - det viktigste er at den er blomstrete.

2. Myke blazere

Hvem sa at blazeren må være sort og med stive skulderputer? I år kan den gjerne være myk, florlett, mønstret og i pastellfarger.

3. Perforeringer

Jepp, du leste riktig. I år skal skoene ha luftehull, men flere motehus som Gucci og Hermès har også omfavnet denne trenden på andre plagg. NB! Helsetrøye er fremdeles ikke lov.

4. Ryggsekk

Det er ikke bare skolebarn som skal ha ryggsekk lenger. Kanskje er det fordi skyhøye bensinpriser får folk til å sykle til jobben i større grad, men blant andre Marc Jacobs satser i år på lekre designer-ryggsekker for menn.

5. Florlette vindjakker

Årets vindjakker er både lekre og lette - og så tar de ikke opp for mye plass i den nye designer-ryggsekken din. Må ikke forveksles med allværsjakker!

6. Seilersko

Selv om du ikke aner hvordan man slår en dobbel halvstikk og aldri har satt dine designerkledde føtter på en seilbåt, er seilersko absolutt et motemust for den moderne mann anno 2009. I år er det dessuten mange farger å velge mellom, og kongen av preppy stil - Ralph Lauren - kan friste med varianter i olivengrønt, rødt eller oransje.

7. Strandgensere

Ok, vi vet at det fortsatt er vinter og kaldt som i en fryseboks, men når sneen smelter og det igjen blir varmt i været, blir strandgenseren et av de heteste plaggene du kan ikle deg. Velg gjerne varianter med hette eller rund hals - det viktigste er at du ser ut som du hører hjemme på en strand, gjerne med surfebrettet under armen.

8. Mismatch med dress

I år trenger ikke dressjakken og buksen nødvendigvis å være i samme farge - bare spør Ralph Lauren, Tommy Hilfiger og Ermenegildo Zegna! Velg en jakke som står i kontrast til buksen, og vis omverdenen at du henger med på motene.

9. Rutete skjorter med sterk fargekontrast

Skotskrutete skjorter er helt riktige i år. Bare sørg for at mønsteret kommer skikkelig frem.

10. Shorts med oppbrett

Nå er det ikke bare jeans som skal brettes opp. Blant annet Versace satser i år på shorts med oppbrett. Men har de også legg, anbefaler moteekspertene at du styrer unna - med mindre du er en veltrent catwalk-modell.

11. Harrington-jakke

Den korte lettvektsjakken som fikk navnet sitt fra Ryan O'Neals rollefigur i "Peyton Place" har fått sin renessanse. Tidligere skulle jakken være i en nøytral farge, mens fôret gjerne kunne være mønstret. I år har mønsteret beveget seg på utsiden også, og hvis du ikke allerede eier en Harrington er dette året hvor du skal gjøre noe med nettopp det.

12. Back to basic

Har du savnet bomullskjortene dine? Da har vi gode nyheter til deg. Tekstil-snobberiet tar seg en pause i år, og selv om kashmir-hettegenser sikkert er et deilig plagg, er det i år helt greit å bytte ut silkeskjorter med bomull og merinoull med streit norsk sau.