Gå til sidens hovedinnhold

Ble du lei av burgunder?

Huff da. Det kommer nemlig kraftig tilbake.

(SIDE2): Denne uken er det presseuke hos pressebyråene i Oslo. Da kan man stikke innom og se hva som kommer av høstkolleksjoner fra flere forskjellige merker.

Høsten i år blir som i fjor preget av juveltoner. Blant annet kommer burgunderfargen sterkt tilbake igjen.

Mer, mer burgunder
- Vi ser at det kommer mye burgunder og vinrødt, sammen med juvetonene som flaksegrønn og sennepsgul, sier Camilla Meyer fra Polhem PR.

80-talls bukser med løse ben og strikk nede sammen med skinnbukser og dressbukser er hva som gjelder på buksefronten.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

- Generelt er det mye volum, og vi ser en veldig avslappet men samtidig elegant stil. Klærne trenger ikke sitte så stramt. Men om du bruker en løs bukse kan du for eksempel pare det med en litt strammere overdel for et mer feminint preg. Så stikkorderne er avslappet, ikke stivt, men feminint, sier Meyer.

Korte vintagejakker, frakker i en miks av ull og skinn, og ulljakker og frakker inspirert av skinnjakken var populært i fjor, og kommer tilbake.

Det er også en del trykt print på jakkene.

Av det som kanskje er mer nytt, og som har vært på vei inn de siste sesongene er blandingen av syrlige toner med mer monokrome toner. For eksempel neongul mot grå.

Sexy dress
Annette Sandstå, pressekontakt for mote og skjønnhet i Polhem, er antrukket i et frynsete antrekk, og dette er noe hun har stor tro på til høsten.

- Det er mye som har en litt cowboy-look, med frynser og brente toner, sammen med mye semsket skinn, sier Sandstå.

Hun kan også fortelle at midjen får stort fokus og at jakker, dresser og kjoler med snøring kommer til å fremheve en klassisk timeglassfigur,

- Man kan gjerne se litt sofistikert ut i skjørt eller dresser. Dressen har vi sett i flere sesonger, men mens den tidligere har hatt et maskulint preg skal den nå være mer sexy, sier hun.

Se smakebiter fra høstkolleksjonene her:
(Artikkelen fortsetter under bildekarusellen.)

5498

Korte, mønstrede dressbukser
Hos Spalt PR er det også de varme fargene som gjelder, som juveltoner, honningnyanser, brunt, rødt og rust, i tillegg til mye sort og grått.

- Når det kommer til bukser er det de skreddersydde, korte dressbuksene som gjelder. De har vart en stund, men nå ser vi at de kommer med mer mønster i selve tekstilen, sier Julianne Fjørtoft.

Det er mye som er oversized, blanding av stoffer i samme plagg og mye tekstur.

- Feminint, skreddersydd og preppy er nøkkelord, samtidig som flere av 90-talls plaggene holder koken, sier hun.

Når det kommer til solbriller er det fargede briller med pleksiglass som kommer til å gjelde.

Se smakebiter fra høstkolleksjonene her:

5499

Kommentarer til denne saken