Gå til sidens hovedinnhold

Bli kul som Kari Traa

Slik blir du skibakkens midtpunkt.

(SIDE2): Snøkrystaller, snøkledde fjelltopper, skiheiser, rosemaling og lokale vossa-uttrykk fra skibakken. Alt er med på å inspirere uttrykket i den nye høst- og vinterkolleksjonen til Kari Traa.

Og med et så sterkt norgesfokus, hva var da mer naturlig enn å la vinterens erkenorske fremkomstmiddel – sparken – få en plass i det grafiske utrykket?

– Så klart sparken måtte med. Og så ble jo designteamet inspirert av både rosemaling og skiuttrykk fra vossa-området. Jeg synes det er morsomt å dra inn tradisjon i det visuelle uttrykket på en noe utradisjonell måte. Det er med på å gi kolleksjonene våre særpreg, sier Kari Traa.

Se bilder av kolleksjonen for høsten og vinteren 2009/2010 lenger ned på siden

Siste nytt fra Side2? Sjekk forsiden nå!

- Klær til å bli glad av
Side2 møter den blide vestlandsjenta i hennes kontorlokaler på Grünerløkka i Oslo. Motejournalister og bloggere blir tatt med på en litt uventet hestetur nedover Thorvald Meyersgate - med Kari iført bunad fra hjemmetraktene på Voss. En pressevisning litt utenom det vanlige.

I forkant av høstlanseringen har Kari Traa styrket designteamet, samt inngått et samarbeid med Sympatex som produserer et pustende vann- og vindtett stoff. Men uavhengig av hvilke stoffer som blir brukt i plaggene, har designerne klart å kombinere det delikate og feminine med en humor og røffhet skreddersydd for aktive jenter.

- Jeg lager klær du skal bli glad av å gå i. Selv vil jeg kle meg sporty, men feminint. Det er også målet mitt for Kari Traa-kolleksjonene. Jeg lager klær for jenter som vil se ut som jenter, forteller Kari til Side2.

Til skogs eller på shopping
Kari Traa AS ble etablert i 2002 av den nybakte olympiske mesteren i kulekjøring. Det begynte med luer, men vokste fort til å omfatte T-skjorter, gensere, fleecejakker og bukser. Etter to år på markedet lanserte Kari Traa AS teknisk og feminint undertøy/treningstøy. Nå lager selskapet fritidstøy, undertøy, treningstøy, ytterklær, tilbehør og har sin egen barnekolleksjon fra to til tolv år.

Rosa ble raskt Karis kjennemerke.

- Vi skal lyse opp skibakkene i rosa, men nå satser vi også på friske blåfarger i detaljene våre, legger hun til.

Målgruppen til Kari er kvinner med en mental alder mellom 20 og 30 år, men hun påpeker at dette også er klær for alle fargeglade kvinner.

- Kari Traa-jenta er sporty, blid, livsglad og ikke redd for å drite seg ut. Dette er klær for jenter som vil til skogs og samtidig elsker å shoppe, smiler hun.

Artikkelen fortsetter under bildet

Les mer om Karis nøkkelplagg for vinteren her:

Varm og stilfull parka
Den nye såpeboble-dunjakken til Kari Traa er allroundjakken som kan brukes hele vinteren. Jakken har alle tekniske detaljer som kreves for skibakken, men har samtidig et utseende og en passform som er skreddersydd for en dag på by'n.

– Blir vinteren så kald og snørik som jeg håper på, tror jeg den varme Isrose-dunparkaen kommer til å bli en personlig favoritt for meg. Kåpen varmer både rumpe og lår i kulda, og den har en flott passform med flere feminine detaljer, forklarer Kari Traa.

Nytt ullundertøy
Men Kari Traa er mer enn yttertøy. Klesmerket er allerede blitt en markedsleder i Norge innenfor undertøy for kvinner. I høst- og vinterkolleksjonen 09/10 har Kari Traa-teamet videreutviklet de populære sømløse undertøyseriene. I tillegg suppleres kategorien med flere spennende modeller, farger og mønster. Blant annet har Kari Traa lykkes med å ta fram et jacquardmønstret ullundertøy – en nyvinning innenfor ull.

Organiske materialer
For Kari, som har vokst opp på gård, var det naturlig å ta steget inn i den organiske verdenen med årets kolleksjon. Det har hun lykkes med gjennom å ta i bruk melkefibrer i undertøyserien Kari Traa Milk. Du får rett og slett følelsen av å gå uten en tråd, og samtidig ha et deilig plagg svøpt rundt kroppen. Undertøysserien Milk, som kommer i topp og hipster, passer like godt under kveldens festantrekk som til et mer sporty hverdagsantrekk.

Unike skibriller for jenter
I tillegg til yttertøys- og undertøysnyhetene, satser Kari Traa videre på sikkerhet denne høsten. Kari Traas jentehjelm har allerede fått en rekke designpriser, og kommer trolig til å bli et populært innslag i skibakken i tiden fremover også.

I år lanserer Kari Traa Vassis Goggles, en skibrille som er spesielt tilpasset kvinner og som det er superenkelt å bytte glass på. Med noen få knepp kan linsen lett tas av og erstattes med en ny. Du trenger ikke engang ta av deg hanskene når jobben skal gjøres.

De nye høst- og vinterkolleksjonene fra Kari Traa er allerede å finne i norske butikker.

2609

Kommentarer til denne saken