(SIDE2): Du trenger ikke kle deg i en feminin kjole for å være trendy på årets jule- eller nyttårsfest.

Les også: Stilikonenes festantrekk

Du stiller like velkledt om du dresser deg opp, og det er mange måter å kle seg i det tradisjonelle antrekket på.

Se hvordan motehusene tolker den maskuline moten i bildekarusellen nederst i saken!

Feminin
Dressen forbindes gjerne med maskuline menn og stramme linjer. Men er du kvinne gir dressen rom for å leke med både kombinasjoner, farger og snitt.

Sangfuglen Ellie Goulding er et godt eksempel på hvordan en dress kan bæres på en sexy måte, uten at det blir for upassende.

Den tradisjonelle dressjakken med hvit skjorte og sløyfe i halsen er både tekkelig og stram. Det gjør derfor ingenting at hun kombinerer den med hotpants, strømper og strømpeholdere – spesielt når også skoene er av den stramme og maskuline sorten.

Alexa Chung kler seg gjerne i maskuline antrekk, og har flere ganger det siste året blitt observert i dress.

Chung er ofte med på å definere trendene og var en av de første kjendisene som stilte i dress på den røde løperen i begynnelsen av 2010.

Iført høyvannsbukser, hvit skjorte med en enkel sløyfe og kappe var det bare sombreroen som manglet for at man skulle tro hun kom rett fra ville vesten.

Som vi har skrevet om tidligere er også Chloe Sevigny tilhenger av dressen.

Det hvite antrekket, med silkesløyfe og bukseseler i samme materiale, blir enda råere når hun kombinerer den med de kraftige ankelskoene, men hun ser alikevel feminin ut takket være de lekre detaljene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tradisjonell
Men du trenger langt fra å være spesielt kreativ for å bli trendy i dress.

Winona Ryder valgte en tradisjonell smokingjakke og sorte dressbukser da hun stilte på den røde løperen tidligere denne måneden. Hun kombinerte den svarte dressen med sort skjorte, accessoirer og neglelakk. Det eneste som skilte seg ut var hennes smykker.

Angelina Jolie gjorde som kjæresten Brad Pitt og stilte i dress da hun skulle promotere sin siste film «The Tourist». Jolies antrekk fremstår som atskillig mer sexy enn det Ryder stilte i, mye på grunn av at hun har et mer feminint snitt på jakken, samt velger å bære den uten noe under.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hekta på dress
En av verdens vakreste og mest feminine kvinner, Halle Berry, er stor fan av dressen.

Hun stiller stadig vekk med dress på den røde løperen, og illustrerer at en dress kan bæres på mange forskjellige måter.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SE DRESSEN PÅ CATWALKEN:

3451 (Alle foto: Getty Images)