(SIDE2): Lena fra Kristiansand står bak en av Norges mest populære moteblogger, Elenita.no, og tidlig i år ble hun tildelt prisen for årets moteblogg 2008 av motemagasinet Costume. Den 19 år gamle jenta er selvsagt svært motebevisst og i bloggen legger hun ut bilder av seg selv i trendy antrekk og lager collager av bilder av klær hun liker og drømmer om.

Se Norges beste blogger på Blogglisten.

Vil hjelpe andre med ME
Selve inspirasjonen til bloggen kom da Lena lå syk hjemme med diagnosen ME. Kommunikasjonen til omverdenen ble svært begrenset siden Lena til tider ikke engang orket å snakke i telefonen. Mye av tiden ble brukt på å lese moteblogger på nettet, Lena ble inspirert og fikk øynene opp for mote og det var da hun bestemte seg for å starte sin egen blogg.

- Samtidig som jeg ville skrive om mote så ville jeg også benytte anledningen til å opplyse andre om ME gjennom å fortelle min historie og kanskje på den måten også hjelpe andre i samme situasjon, sier Lena.

Se de beste motebloggene her.

Syk i fem år
Lena har vært syk i nesten fem år, men fikk i begynnelsen hele tiden stilt nye diagnoser, kyssesyke, lungebetennelse, bronkitt og streptokokkinfeksjon. Men plutselig en dag klarte hun ikke å stå opp av sengen. Dersom hun løp til bussen eller hadde gym på skolen ble hun satt ut i flere timer.

- Tidligere var jeg treningsnarkoman, men etter sykdommen kom jeg meg aldri tilbake i form igjen. På skolen klarte jeg ikke lenger å konsentrere meg og når jeg snakket kunne jeg plutselig stoppe opp midt i setninger fordi jeg glemte hva jeg snakket om.

Lena måtte sykemelde seg fra jobb og kutte ned skolegangen til kun fire til seks timer i uken. Men da våren kom ble hun bedre, likevel har hun fremdeles perioder hvor sykdommen preger hverdagen. Men i framtiden drømmer hun om å utdanne seg som journalist og få jobb i et motemagasin.

Stor suksess
Bloggen Elenita.no har gitt Lena stor suksess. Hun har blant annet vært avbildet i italienske Cosmopolitan og intervjuet av den internasjonale trendsiden thesupermelon.com. Sist men ikke minst fikk Lena en Costume Award i januar for årets beste moteblogg 2008.

- Jeg hadde aldri turt å engang drømme om å vinne moteblogg 08. Men en ting er sikkert, og det er at jeg aldri kunne gjort det uten mine fantastiske lesere, skriver Lena i sin blogg.

Se Lenas moteblogg Elenita.no her.
Se flere blogger hos Blogglisten her.