(SIDE2):Jan Thomas (41) har gitt ut tre bøker til nå i år og salget går så det suser skal vi tro forlaget Pantagurel. 45.000 solgte bøker kan stylisten skilte i skrivende stund.

- Det er et ønske der ute etter ærlighet, det er det ingen tvil om. Dette er faktabøker som gir deg tipsene og triksene til å gjøre det beste ut av seg selv, forteller stylisten og forfatteren til Side2.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Flørt med livet
Med boken «Jan Thomas´ stylingguide - en hyllest til modne kvinner» vil Jan at kvinner på 50 pluss skal våge å flørte litt mer med livet.

Han har opplevd at kvinner i den aldersgruppen føler seg glemt og usynlige - men det vil han har en slutt på.

- Hvem har bestemt at man må snauklippes og farge håret i en kjedelig farge når en trer inn i 50-årene? sier han oppgitt.

- Hårklippet blir èn kort og enkel, og fargen ofte blass og kjedelig fordi frisøren ikke gidder å ta seg tid til å finne ut av hva som faktisk kler personen. Kvinnen selv tør kanskje ikke fortelle selv hva hun ønsker heller. Boken er ment som inspirasjon til å få fram det beste ved en selv og få en ny blomstringstid, sier han.

Les også: - Norske kvinner kan «sprites opp»

Hyllest
Jan sier det er med tanke på sin egen mor at boken tok form - han synes kvinner over femti ikke skal være redd for å vise sin livserfaring og modenhet og han vil hylle den modne kvinnen fullt ut.

Han vil inn i hjemmene til kvinner over hele Norge, men det går jo ikke...

- Med boken er det meningen at de som leser skal få en følelse av at jeg er til stede og gir dem de redskapene som trengs for dem som føler de trenger hjelp med hår, hud og makeup. Og selvsagt garderobe der uten tvil kvalitet over kvantitet er mantraet, sier han.

Styler superstjerner
På VIP-rommet hans på Jan Thomas Studio står et bildet tatt av ham og filmstjerne Scarlett Johansson (24) som gjestet Norge som vertinne for Nobelpriskonserten i forrige uke.

- Scarlett var en fantastisk kvinne å jobbe sammen med. Hun er helt klart en av de vakreste jeg har møtt og det var utrolig gøy å få jobbe med henne, sier han.

Men stylisten bruker samme metode om kvinnen er 13 år eller 70 år.

- Prinsippene er de samme uansett alder og går ut fra hva kvinnens utgangspunkt, men det som funket da man var 20 funker ikke når man er 50, 60 eller 70, sier Jan.

Les mer om Jans møte med Scarlett her!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Indre ro
I boken tar han opp hud og makeup som et eget kapittel og viser hva modne kvinner bør se etter og hva som kler en. Tips til hår, hvordan holde kroppen i form og hva en garderobe bør bestå av når man blir eldre er med. Men et punkt Jan er ville ta med i denne boken som han ikke har med i de foregående er et kapittel om indre ro.

- Det gir et hver menneske muligheten til å finne sin egen stemme og gir en ro i hverdagen. Yoga, meditasjon eller hva det måtte være som gjør at en kommer i kontakt med tankene og behovene sine er viktige instrumenter for livsglede, sier han.

Stylingguiden er skrevet i samarbeid med Anne-Karine Strøm og fotografiet på forsiden er tatt av Jans kjæreste Christopher Mørch Husby (19). Hans to foregående bøker er «Jan Thomas stylingguide» og «Jan Thomas - en verktøykasse for menn».

- Til høsten skal jeg gi ut en guide for tenåringer og det gleder jeg meg virkelig til, sier han som tar et halvt års pause fra skrivingen.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!