Gå til sidens hovedinnhold

Charlottes motetips for sommeren

Kjente kvinner har klesplanene klare for sommeren.

- Jeg har for det meste en androgyn stil og liker best den stramme herrestilen, forteller modell, DJ og programleder Charlotte Thorstvedt.

Jakter på herreskjorte

Charlotte er blitt en av Norges fremste trendsettere, og finner ofte inspirasjon ved å se på andre.

- Jeg så et bilde av Alexa Chung med den kuleste skjorten, en herreskjorte med trange armer og detaljer på kraven, den må jeg ha, ivrer Charlotte.

Ellers er det noen nøkkelplagg modellen kommer til å gå for denne sommeren;

- Jeg gleder meg til å gå med shorts, ballerinasko, sachel-veske, blazer, hatt og ikke minst solbriller som jeg sikkert har 30 stykker av! Jeg er en solbrille-freak, smiler Charlotte.

Smykker seg

Nå skal Charlotte blant annet fronte Celine Engelstads smykker, og designeren selv er ikke i tvil om hvorfor hun valgte Charlotte:

- Hun utstråler selvtillit og har en rocka råhet ved seg. En kul og moderne kvinne, forteller Engelstad.

- Min favoritt er et langt kjede fra Ibiza-kolleksjonen, sier Charlotte selv, og forteller at smykker og tilbehør er blitt en større del av stilen hennes de siste årene.

- Jeg er veldig glad i smykker, det er perfekt til å piffe opp antrekk med og gir klærne en ny vri. Jeg foretrekker lange kjeder, masse armbånd og ringer på fingrene.

Les også: Sporty mote for kvinner

Les også: Stjerneklar mote

Les også: 20 vakre vårkjoler

Carew ikke i tvil

Artist Elisabeth Carew er ikke i tvil om hva hun skal kle seg i til sommeren.

- Til våren og sommeren vil jeg gå for fotside skjørt, storheklede gensere og hatter, smiler hun.

- Som artist i musikkbransjen synes jeg det er viktig å ikke bli satt i bås stilmessig. Jeg må like det jeg går i, men varierer uttrykket og forsøker å fornye meg. Klær bygger image, og det er viktig i musikkbransjen

Hun mener personlige preferanser er det viktigste man kan skal finne sin egen stil, og avslører gjerne hvordan hun selv får idéer til å sprite opp antrekkene sine.

- Jeg leser store og gode moteblogger, magasiner og følger med på musikkvideoer, men aller helst prøver jeg å gå min egen vei når jeg kler meg, sier Carew.

Agnes spriter opp til fest

Skuespilleren Agnes Kittelsen, kjent fra Max Manus-filmen, har et særdeles avslappet forhold til mote og ønsker heller ikke at kvinner skal veiledes mot hva som er "riktig" eller "feil" å gå kledd i.

- Det må være helt opp til hver enkelt, det finnes ikke fasiter. Det viktigste er å finne noe man trives i - avhengig av livssituasjon og anledning, sier Kittelsen.

Hun innrømmer at hun for det meste kler seg praktisk fremfor glamorøst, men elsker å pynte seg når hun først gjør det.

- Jeg elsker å gå i kjole. Så kan man gjerne sprite kjolen opp som man ønsker. Selv kombinerer jeg ofte kjole med en søt, kort jakke, sier hun.

Marte mikser Ny

Gründer av klesbutikken Koma og artist Marte Krogh elsker å blande nytt og gammelt i ett antrekk.

- Et lavprisplagg sammen med noe mer eksklusivt fungerer alltid. Og prikken over i-en er for eksempel en vintageveske, sier hun.

Den moteriktige damen elsker å shoppe, men følger ikke trender slavisk. Krogh forteller at hun henter inspirasjon fra musikkvideoer og magasiner.

- Jeg synes også at det er helt topp å se på gatemoten i Paris, eller å sitte på en kafé i London og observere alle de kule folkene som spaserer forbi, sier Krogh.

Les mer om mote og skjønnhet på Kvinneguiden.no

Les også: Få 70-tallsstilen

Les også: Maritim mote i vinden

Les også: Få råd til drømmekjøpet

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet