- Denne våren ser vi mange klokker som er inspirert av 60- og 70-tallet. Det er tydelig at klokker også følger trender og ikke bare er noe som viser oss tiden, sier Halvor Bjerke, daglig leder hos urmakerkjeden Bjerke.

Hos Urmaker Bjerke selger de noen av verdens mest eksklusive klokker. Her står Rolex og Tag Heuer side om side, og det som glitrer er faktisk gull og diamanter.

Det gule gullet har nesten helt forsvunnet og i stedet er det rødt gull som har tatt over i luksushyllene.

- Flere og flere klokker kommer nå med reim i stedet for lenke eller du kan bruke både reim og lenke på samme urkasse. En fin skinnreim gir klokken et retropreg, forteller Halvor Bjerke.

Produsentene av klokkereimer har i dag kommer frem til nye måter å produsere på slik at et skinnreim i dag tåler mye hardere bruk enn hva de gjorde tidligere. Krokodillereimer er det klassiske valget for et penere herreur.

Luksusnyheter fra Sveits

Klokketrendene dukker først opp på klokkemessene i Sveits. Salon de Haute Horlogerie i Genève er en lukket messe som avholdes hver januar og her er det kun de dyreste klokkene som vises.

Basel World i Basel er en åpen messe med mer enn 1000 utstillere som avholdes i slutten av mars hvert år. Begge stedene er viktige arenaer hvor nyhetene i klokkeverden lanseres for første gang.

- Vi kom nettopp hjem fra Basel og det vi har sett på klokkemessene i år er at fokus på store urkasser avtar. En annen nyhet vi ser er bruk av keramikk. Rolex Daytona er et godt eksempel på det. Her er ringen som sitter rundt urskiva i herdet keramikk. Bruk av keramikk gjør at klokkene ikke blir så tunge, forteller Halvor Bjerke.

Fargene kommer

En annen tydelig trend akkurat nå er innslag av farger på klokkene.

- Oransje eller lilla reim eller detaljer på visere eller ringen rundt urkassa ser vi mye av forteller Finn Annmark, daglig leder av urmakerkjeden Protid.

Han forteller også at mange klokker nå lanseres med en mørkere urskive, gjerne sjokoladebrun og med arabertall som understreker retropreget.

Norsk klokkenyhet

Urmaker Alf Lie følger ikke bare med på trendene, men han er med på å skape dem. Nå lanserer han en egenprodusert klokke under eget navn.

Alf Lie Chrono Automatic Stainless Steel er en klokke for den kresne brukeren med sans for detaljer. Gull, skinnreim og arabertall er detaljer du kan få med.

En klokke til hvert sitt bruk

Hos alle urmakerne er det enige om at vi i dag har klokker til forskjellig bruk.

Den store sportsklokka bruker du til daglig eller når du går Birken eller Skarverennet, mens du velger et mer klassisk ur når du finner frem findressen.

Se våre beste klokkeanbefalinger med priser i karusellen nedenfor:

4191