Gå til sidens hovedinnhold

Denne kjolen blir ikke din

Side2 testet ut H&Ms drømmehage av kjoler - se bilder!

KARL JOHAN (SIDE2): «The Garden Collection» er årets mest omtalte vårkolleksjon fra H&M. Den er både er romantisk, glamorøs og med litt av den glade hippieinspirasjonen vi har sett de siste årene.

Med våren forhåpentligvis rett rundt hjørnet bare måtte vi teste ut kjolene, toppene og shortsene - og fikk den vårstemningen vi trengte så sårt for en stakket stund!

Se bildet av hele kolleksjonen nederst i saken!

Miljøvennlig
Det har vært grønne hager bugnende av blomster, solfylte landskap og 70-tallets flower power-jenter i tankene når denne kolleksjonen ble kreert. Duse pasteller, sterke florale blomstertrykk og knallrødt er stikkord for kjolene - det skal være løst, ledig og selvsagt sexy.

Samtlige plagg i denne kolleksjonen er laget av resirkulerbart og økologiske materialer. Organisk bomull uten bruk av giftige kjemikalier er tatt i bruk, og ellers er materialene gjenvinningsbare.

Den knallrøde stroppeløse rosekjolen har allerede vakt oppsikt hos diverse motebloggere, og både den, jakken i samme materiale og kjolen i hvitt ble revet bort da kolleksjonene ble lansert på nettet for kun få dager siden.

Rosekjolen kommer i både knallrødt og eggeskallhvitt, og bare i noen ganske få eksemplarer - så her blir det rift om blomstene når klærne kommer i butikk senere denne måneden.

Mai Phan (18) om kolleksjonen:
Tre ord er egentlig det eneste jeg trenger å si om «The Garden Collection»: søtt, tøft og røft.

En kolleksjon med mye sterke farger, kombinert med de naturlige pastellfargene gjør at denne kolleksjonen kommer til å bli en kanonhit. Køen langs Karl Johans gate til uken kommer til å være full av moteløver som vil ha tak i disse antrekkene. Du kan finne kjoler av helt enkelt design, men som likevel er helt fantastiske fine. Dette er nettopp av at fargene og mønstrene er nyskapende og tøft.

En viktig trend i denne kolleksjonen er blomstermønstrene, som allerede er spådd som en av de store trendene i år. Fargenyansene er verdt å nevne, det gir oss følelsen av at våren har kommet og sommeren er ikke langt unna. Personlig så elsket jeg denne kolleksjonen, det passer til alle. Og hva er det beste? Det er 100% av organisk materiale. Klærne er lette å ha på, og følelsen sitter fortsatt igjen på kroppen. Så enten om du vil dra på fest, jobbe eller dra på stranden, er denne kolleksjonen helt perfekt. Dette liker vi og er virkelig mote med god samvittighet på toppnivå.

Mais favoritter: Den blomstrete kjolen med de tjue ulike fargene, blomstertightsen og den utrolige rå røde jakken.

Camilla Flaatten (30) om kolleksjonen:
Det er ikke ofte en vanlig vårkolleksjon hos H&M skaper såpass mye hype - som regel er det gjestedesignerne som har stått for den biten. Grunnen er nok at nettopp disse rosekjolene er et lite stykke vakkert arbeid - de ligner designerkjoler til en langt dyrere penge enn noen hundrelapper.

Det er også verdt å merke seg hva high street-kjeden får til med bærekraftig mote. Innen tre år ønsker den svenske kjeden å nå sitt mål med å være minst 50 prosent miljøvennlig i sin klesproduksjon. Alle klærne i denne kolleksjonen er laget i enten økologisk bomull eller lin, resirkulert polyester og tencel - som er et silkeaktig materialet produsert med minimal miljøpåvirkning. Miljøtanken er trendy og viktig - budskapet er grønn og skjønn mote. Og det er utvilsomt denne kolleksjonen!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Camillas favoritter: Min klare favoritt er rosekjolen - både i hvitt og knallrødt. Grunnen er at dette er et aldri så lite designkupp fra en kleskjeden. Kjolen ser ut som den kan komme fra en hvilken som helst stor skandinavisk designer - men koster altså bare 400 kroner og er fra H&M! Hurra! Kjolene kommer i et lite opplag, og det i seg selv gjør den eksklusiv på high street-nivå, og en hit på sommerfesten om du er tenåring eller 30-et-eller-annet.

Jeg likte også veldig godt bikerjakken i mykt materiale, glidelåsdetaljene er kule og gir den et røft preg, mens materialet gjør jakken både feminin og søt. Den kan brukes til både kjoler, shorts og jeans - et lite vårmust for min del.

Den nydelige blåfargen som går igjen på en del av plaggene blir garantert stor farge i vår og sommer.

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

Kolleksjonen lanseres i utvalgte H&M-butikker landet over 25. mars.

3042

Kommentarer til denne saken