(SIDE2): Hvilke farger, snitt, plagg og styling gjelder i høst? Her får du en oversikt over de viktigste catwalktrendene. Er du tøff nok til å kopiere disse trendene til gata? Legg gjerne noen stikkord på minnet; høyvannsbukser, 70-talls farger, lange kjoler, masse mønstre, strikk, dressjakka eller blazeren om du vil og smale belter.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

SE FLERE BILDER I BILDESPESIALET LENGER NED

Catwalktrendene
Side2 gir deg her et lite utdrag fra catwalkens viktigste trender for høsten og vinteren 2008/2009.

70-talls farger; Oransje, brunt og sennepsgult er blant fargene som går igjen på catwalken for den kommende høsten. Vi går bort ifra den typiske hippielooken fra 70-tallet, og beveger oss ut på den litt mer glamorøse 70-talls stilen. Legg spesielt merke til Guccis oransje tunika, store solbriller og bølgete hår. Dette er kanskje stilen du bør satse på i høst? Hermes, Missoni, Sonia Rykiel og Nina Ricci kaster seg også på trenden med 70-tallets farger.

Lange kjoler; Sommerens hit har uten tvil vært den lange sommerkjolen, og til deg som er hekta; trenden fortsetter enda en sesong. Gucci, Just Cavalli og Sonia Rykiel legger ikke den fargerike lange kjolen på hylla ennå.

Korte dressbukser; Glem slengbuksene - nå er de ultrakorte dressbuksene det heteste. Dolce & Gabbana, Dries Van Noten, Louis Vuitton, Emanuel Ungaro og Nina Ricci - alle kaster seg på trenden med leggkorte dressbukser.

Skjerf; Dolce & Gabbana viser her en ny måte å knyte skjerfet på. Kanskje er det på tide å legge Mette-Marit knuten på hylla, og gå tilbake til denne enkle måten å knyte skjerfet på? Tipper vi rett, har du knyttet skjerfet slik tidligere.

Strikk; Fargerikt og kreativt mønster er det kuleste denne høsten. Se bare på vesten fra Dries Van Noten i midten. En slik vest står høyest på ønskelista til Side2. Emanuel Ungaro, Sonia Rykiel og Anna Sui liker også strikk.

Store blomster; Blomstene holder året rundt, i hvert fall hvis vi skal tro Roberto Cavalli, Michael Kors og Bill Blass.

Pelsvest; Ikke tro at pelsvesten er forbeholdt Frognerfruene. Nå er de store vestene tilbake på catwalken, og vil kanskje pryde din garderobe i høst. Slapp av, de kommer helt sikkert i en rekke fuskvarianter. Louis Vuitton, Dries Van Noten og Bill Blass viser her sine favoritter.

Dressjakka; Blazeren eller dressjakke kom som et lyn i fjor, og har ikke tenkt til å forsvinne like kjapt. Noen spår nemlig dressjakka som en av høstens viktigste it-plagg. Diane Von Furstenberg går foran som et godt eksempel, med flotte dressjakker i mønstret grått.

Smale belter; Ikke ett annet tilbehør har holdt seg gjennom så mange sesonger som det smale beltet - og vi fortsetter også neste sesong. Hermes, Diane Von Furstenberg og Michael Kors pynter modellene med smale belter høyt i livet.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Les mer om mote her:

Se alle bildene fra catwalken her

542