Gå til sidens hovedinnhold

Dette er harry nå

Mange av de dyre tingene du kjøpte i 2008 kan kastes.

(SIDE2): Finn fram en eske og kvitt deg med alt som skriker «HARRY».

Det var gøy så lenge det varte, for dem som nøt pengeboblens mange goder og lot champagnen sprute over sitt tuperte hår, perleøredobber, franske manikyr, pysjbukser og oransje hud.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Nå virker det bare dumt, flaut og veldig harry, og for de det gjelder er det bare å håpe at ingen ser på alle bildene de la ut på Facebook eller i diverse blogger. Eller man kan le godt av det over en øl.

Nøktern nå
Den rosa tyggisboblen har endelig sprukket, og det viser seg også igjen i motebildet.

Svart, nygotisk, grunge, store bukser, slitte jeans med hull, naturlig hud, Doc Martens og ikke minst: hår du kan gre! Legg perleøredobbene, den sjokkrosa hundevesken i faux krokodilleskinn og Swarovski-krystallene i en skoeske merket «tas fram ved neste jappetid».

Negler gjør seg best i én farge, så styr unna fransk manikyr og prøv deg heller fram med knallrødt, grått eller naturlig rosa. Til våren kan neglene igjen bli mørk rosa.

Blogg babes
Glamourmodeller har av uforståelige grunner blitt gjenstander for inspirasjon og kopiering blant mange av landets unge. Overraskede pornoøyenbryn er ikke pent, ei heller permanent brunfarge eller slitt hvitt hår i puddelfasong.

Hvitt hår er derimot kult, men hold det sunt og stilig, à la Agyness Deyn. Styr unna puddelhårsveis, som er det mest harry av alt, samtidig som det ødelegger håret ditt.

Istedenfor å la deg inspirere av tenåringsbloggere uten kred, finn heller ut hvilke bloggere som har litt stil og moteteft. De er heldigvis i flertall og setter edgy mote på dagsorden hver dag. Om bloggeren liker Ed Hardy, har puddelhårsveis eller oransje kinn er det en god indikasjon på at de ikke lenger er «in».

Ny-grunge er ikke ensbetydende med joggedress eller pysj, så legg disse opp i samme skoeske eller en søppelsekk, og gjem de bort for en dag du er syk eller skal male gangen.

Hundevesker
Fido vil nok sette pris på å oppdatere sitt framkomstmiddel for 2009. Bytt ut den rosa hundevesken med en mer nøktern - gjerne organisk eller brukt - veske, om hunden absolutt ikke kan gå selv.

Rosa lepper er derimot hot, og til våren og sommeren kommer knallfargene tilbake. Men ta heller på solkrem og legg deg i hagen og få en gyllen, naturlig brunfarge om du stadig ikke ønsker å ha din naturlige hudtone.

Gutta
Endelig er den også tiden med vanngredd bakoversleik, åpen skjorte til navlen, langt kjede med perler og kors, samt Luis Vuittonveske på armen, over. Nå snakker jeg om menn. Få litt stil, vær vågal, skill deg ut, så unngår du å være harry.

Kommentarer til denne saken