Gå til sidens hovedinnhold

Dette er vårens sminketrender

Kine fikk makeover.

(SIDE2): Er du lei av røde lepper og bleke ansikt? Det er makeupartist Charlotte Elveland også.

Charlotte Elveland, som til daglig arbeider med hår og makeup ved Jan Thomas Studio i Oslo, mener vi må tørre å bruke mer farger.

- Det er freshe farger som gjelder. Grønn, korall, lilla, fersken, rosa. Motebildet er veldig preget av 70-talllet, med blomster og farger. Vi kommer også til å se mye pasteller fremover. Du må våge å tenke utenfor boksen, det er mitt beste tips, sier Elveland.

- Øyensminke i lyse farger, og knallrøde lepper, er på vei ut. Dessuten er det svært få som klær rød leppestift. Prøv heller en i rosa eller korall.

Hvis du ønsker en trendy syttitalls-stil, som Kine, gjør du slik:

Start med rent grunnlag
Når du skal legge sminke, er det viktig å ha ren hud. Rens huden før du legger sminke, og peal ansiktet minst en gang i uken. Fukt godt med krem.

- Et tips til deg som sliter med poser under øynene, er å ikke legge for fet krem. Huden rundt øynene trekker til seg kremen og gjør den rød og posete, sier Charlotte.

Legg en foundation som gir glød til huden. Foundationen skal ikke være for dekkende, så velg en transparent en. Velg gjerne mineralsminke om du ønsker.

LES MER: Gi ansiktet glød

For å få frem formene i ansiktet best mulig, kan du bruke to forskjellige foundationer. En lys og en mørk. Da kan du modellere ansiktet ditt.

- Let etter den ovale formen. Har du et firkantet ansikt, kan du legge den mørkeste foundationen på yttersidene av ansiktet, og ned mot kjeven. Bruk den lyseste foundationen rundt øynene, for å fremheve den. Legg den mørkeste på kinnbena, så slipper du bruke for mye rouge, sier hun.

Få øyenskyggen til å sitte
Det kan være lurt å bruke en primer, da setter skyggen seg bedre på øyet. Bruk så en god concealer, for å skjule eventuelle mørke ringer og ujevnheter rundt øyet.

Ta concealer både på og under lokket, langs vippehårene. Før du legger den fargede skyggen, så legg en lys basefarge - uten glitter, over hele lokket først. Dette åpner opp øyet.

Fargespill
Start med den lyseste lillafargen. Begynn midt på lokket, og dra fargen utover. Jobb mest med fargen i ytterkantene av øyet. Gå over fargen med en kost uten farge, for å duse øyenskyggen. Da får man naturlige overganger.

- Ikke legg for mye farge helt inntil øyekroken, da gjør du øynene dine mindre, sier Elveland.

Ta en mørkere lillafarge i ytterkantene for å skape dybde i øyet.

Hvis du har små øyne, burde du velge en brun eyeliner. Hvis du har store øyne kan du velge svart. Legg eyeliner langsvippekanten både oppe og nede.

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her!

- Om du vil kan du legge en mørk lilla fage over kajalen. Dette fikserer kajalen, slik at den ikke smitter over på skyggen. Legg eyeliner kun til midten av undersiden på øyet.

Legg svart mascara både oppe og nede. Begynn å legge mascara nederst, da slipper du søl. Dekk alle vippene med det første laget, slik at mascaraen ikke klumper.

Bruk en skrå pensel, og legg en matt brun farge over øyenbrynene. Begynn fra midten av brynet, og arbeid deg utover.

Friske kinn
Legg en ferskenfarget eller rosa rouge. Begynn å legge fargen to fingerlengder fra kinnbena, og beveg deg opp mot tinningen. Legg et lett solpudder over hele ansiktet.

Bruk en gammelrosa eller hudfarget leppestift på leppene.

Festfin
Denne looken kan lett gå fra hverdag til fest. Bare legg på litt mer av alt.

- Legg på en mørkere farge i ytterkanten, og opp mot globalen. Dra fargen oppover mot øyebrynene. Her kan du mette fargen mye, så du får et intenst blikk. Legg et lillafarget løsglitter over hele lokket, bortsett fra i øyekroken. Der kan du legge en lys glitterskygge. Gjør den samme på øyenbrynsbenet, like under øyebrynet, sier makeupartisten.

Du kan gjerne markere brynene enda mer, og legge på mer mascara og solpudder. Velg en gloss eller en leppestift med mer farge, som for eksempel en i korall.

Legg håret i en kraftig sideskill, og du er klar for byen.

- Jeg ble veldig fornøyd, sier Kine Richenberg fra modellbyrået Pholk.

LES OGSÅ:
Gi ansiktet glød

Dette gjør deg vakrere

- Du skal glitre!

Reklame

NÅ: 60 % på kule badebukser

Kommentarer til denne saken