Gå til sidens hovedinnhold

Dette trenger du til storbyferien

Har du tenkt deg til New York denne våren? Da bør du lese disse tipsene.

(SIDE2): Tidligere var det hvite sandstrender og palmesus som sto i fokus når vi nordmenn dro utenlands på ferie, men nå melder flere kredittkortselskaper og reisebyråer at det stadig blir flere av oss som velger å sette kursen mot de internasjonale storbyene når vi velger reisemål.

Med storbyens sjarm følger det imidlertid også en del andre

forholdsregler, og dermed blir ofte kofferten seende litt annerledes ut. Vi har samlet sammen noen tips til hva du alltid burde ha i kofferten når du setter kursen mot storbyens hektiske sjarm.

Behagelig og stilig

Det er nok ingen hemmelighet at de fleste av oss pakker oss inn i flagrende og gjennomsiktige plagg på stranda, men inne i storbyen har du muligheten til å være trendy og sofistikert på en helt annen måte.

Det er imidlertid viktig å ikke gå i den fella at du bare pakker høye hæler i kofferten din. Selv om du kanskje føler deg stilig de første timene utenfor hotellet, føler du deg ikke like stilig med utallige gnagsår og noen timer med shopping senere.

Pakk derfor med deg noen freshe og kule joggesko som er behagelige å gå med, men som samtidig står fint til antrekkene du har med i kofferten.

Det å investere i noen kvalitetssolbriller er heller ikke så dumt, så slipper du hodepinen som gjerne kommer med overdreven mysing gjennom en dag. Det fine er heldigvis at de forskjellige motehusene har et vanvittig utvalg av solbriller, så det vil ikke være noe problem å finne en favoritt. Vi har forelsket oss i de fra Fendi.

Tørre hender og slitne lepper er heller ikke å foretrekke, så en håndkrem og en fargerik leppestift er et must i enhver veske på storbyferie.

Skiftende vær og fremmede rom

Både Rihanna, Beyoncé og Britney Spears har skjønt det - når du reiser hele jorda rundt så er det lurt å ha med deg noe som minner deg om hjemme, og det er ingenting som skaper større assosiasjoner enn nettopp duft.

Ta med deg et duftlys eller en parfyme du bruker mye hjemme, og spray rundt med godlukt på hotellrommet. Du vil føle deg mer hjemme med en eneste gang, og du vil samtidig sove mye bedre.

Vær også klar over at været kan skifte raskt, og da er det lurt å ha en liten paraply i veska for å slippe vått hår og ødelagt sminke på vei til kaffebaren rundt hjørnet. Et skjerf i halsen kan også være både praktisk og pent.

Med disse tingene i bagasjen burde du være klar for å nyte både shopping, sightseeing og et glass vin i en av verdens storbyer! God tur!

Kommentarer til denne saken