(SIDE2): Forrige uke ble nordmenn kritisert for å kle seg stygt på jobb . Nå kommer kjendisstylist Erlend Elias Bragstad til unnsetning.

Stylisten og makeupartisten Erlend Elias Bragstad – som har pyntet på blant annet Tone Damli Aaberge, Pia Haraldsen, Thomas Giertsen og Kathrine Sørland, mener vi burde gå for basisplagg på jobben.

Klassiske basisplagg
- Som basis plagg, så er det et «must» å ha en blazer, en buksedress, svarte pumps, blyantskjørt, og en sort pologenser, sier Bragstad.

For å unngå at stilen blir for maskulin og streng, må man «pimpe det opp», som kjendisstylisten selv sier.

– Man kan ta en feminin hvit strømpebukse med blonder i. Under blazeren kan man ha en litt løs, romantisk, blomstrete skjorte eller en bluse. Bruker man den høyhalsede genseren, burde man ha smykker og armbånd til, sier han.

– La noe ligge igjen hjemme
Erlend Elias synes det er viktig å unngå veldig fargesterke klær.

– Selv om man har sin egen stil, med for eksempel farget cord og gensere med masse mønstre på, så er det viktig å la det ligge igjen hjemme. Ta heller med deg noen av elementene inn i antrekket, gjennom accessories. La det være klassisk og enkelt. Husk at andre ser deg med øyne som du ikke gjør selv, de vet jo ikke hvem du er.

– Ha gjerne en kraftig munn. Du kan for eksempel bruke en rød leppestift, eller en plommefarget. Det er veldig pent. Men unngå kraftige øyner, sier han.

Mer fra Side2. no: Besøk forsiden

STILGUIDE

Herrebukser
De fleste herreinspirerte buksene er høye i livet, og noen ganger vide i bena. Denne looken er sofistikert, kraftfull, og ser alltid eksklusiv ut. Siden de fleste av disse buksene er laget i kvalitetsstoff, som for eksempel ull, gir det et spesielt særpreg på antrekket. Herrebukser og silketopp gir Charlize Theron en businesstouch.

Buksedress
Buksedressen er her for å bli. Den kommer i mange ulike varianter. Både med korte og lange bein, med stropper og uten stropper, med lange eller korte armer. Buksedressen kan du bruke til både hverdag og fest, bare varier litt med skoene og accessoirene du bruker til. Bruk gjerne en blazer over buksedressen, for å gi et mer profesjonelt uttrykk. Buksedressen, eller jumpsuiten, ble først kjent på 70- og 80-tallet, og de siste årene har den vært tilbake i motebildet.

– Jeg synes absolutt en buksedress kan være klassisk og fin. Om det ikke er armer på den, så burde man selvfølgelig ha en blazer over. De verste jeg ser er der du kan se rett inn i armhulene på folk, det er ekkelt. Armhulene burde du definitivt skjule, sier Erlend Elias.

Blyantskjørt
Et blyantskjørt er klassisk og kan brukes til alt. Du kan velge mellom forskjellige farger. Et svart skjørt er svært klassisk, men om du ønsker å gjøre antrekket mer spennende kan du velge et brunt i skinn, som Kate Bosworth. Du kan gjerne bruke en søt bluse til skjørtet.

– Et svart blyantskjørt burde finnes i alles jenters garderober, sier stylisten.

Blazer
Blazerjakken går aldri av moten. Den er funksjonell og stilig på en gang. Velger du riktig blazer fremhever den dine feminine kurver og setter dine beste attributter i fokus. Om du heller vil ha en maskulin stil, kan låne kjærestens blazer. Velger du en i svart – som Jessica Alba og Charlize Theron, har du et klesplagg du kan gå med i mange år fremover. Blazeren var først et utelukkende herreplagg, men etter hvert ble det en del av basisgarderoben til enhver jente også.

LES OGSÅ:
De heteste kjoletrendene

– Tidenes styggeste drakt

Lag din egen kjole