500 - Internal Server Error

[]
Gå til sidens hovedinnhold

Dronningen av Vintage

For amerikanske Claire Hummel er gamle klær selve drivkraften i livet.

(San Fransisco/SIDE2):Claire Hummel er 25 år og smykkedesigner. Hun kommer fra tjukkeste midtvesten i USA, nemlig Missouri, Kansas, men bor i San Francisco i California.

- Jeg elsker denne byen og jeg syns folk her kler seg fantastisk her, sier hun. Det er en god blanding av nytt og gammelt og fortsatt kler folk seg etter den kule, hippe California-viben.

Se bildekarusell nederst på siden.

Da jeg først så henne bak disken i byens beste vintage-butikk IDOL Vintage i Mission-området syns jeg hun så ut som en god blanding av hun jenta fra filmen Flashdance og bilder jeg har sett av moren min fra 70- og 80-tallet. Selv beskriver hun stilen sin som «happy, sparkling passion» og går utelukkende i klær andre har brukt før henne.

- Det gir meg noe å gå med plagg jeg vet det ligger en historie bak, sier hun. Jeg tenker ofte på hvem som trådde rundt i de bootsene jeg har på meg eller hvilket selskap kjolen jeg har på har vært i for mange år siden, sier hun og ler.

- Jeg syns ikke vi trenger nye ting hele tiden. Resirkulering er så mye bedre for miljøet og morsommere også.

Hun kjøper klærne sine på bruktbutikker, garasjesalg og noe på nettet.

Bli inspirert
Claire Hummel er en slags vintage-nerd. Som musikknerder som kan alt om musikken fra 60-tallet kan Claire alt om de siste trendene innenfor gammel mote.

- Får du tak i uekte Chanel-vesker fra 70-tallet nå gjør du et scoop. Andre hotte vintage-plagg for tiden er jeans med høyt liv og de rette lommene. Sømmene skal være i A-form og bena skal være trange. Nesten alt originalt fra 20-tallet er umåtelig populært og bittesmå hettegensere med pels på er hennes eget nye påfunn.

- Mitt moteikon må være Stevie Nicks i Fleetwood Mac, sier hun. Claire er godt informert om hva som skjer i San Francisco både innenfor kunst, kultur og musikkscenen.

- Jeg er nok på konserter og ting som skjer omtrent seks ganger i uka, sier hun.

Kjæresten hennes spiller trommer i et band og er for tiden på turne.

- Jeg savner henne veldig. Dessuten pleier hun å sy inn og legge opp alle klærne mine, så jeg gleder meg til hun kommer tilbake!

Vi ba Claire velge ut fem favorittantrekk. Få inspirasjon fra henes kule vintage-stil.

Antrekk 1:
Rosa bukser fra 80-tallet med høyt liv. 80-talls genser. Bluse med sløyfe fra 80-tallet. Herresko fra 40-tallet. Smykker fra sin egen kolleksjon.

Pris for antrekket: 120 kroner

Smykkene: 600 kroner

Antrekk 2:
Original snekkerbukse fra 70-tallet, Lyseblå ankel-boots i skinn fra 80-tallet. Rosa bluse.

Pris for antrekket: 450 kroner

Antrekk 3:
Originale 70-talls bukser med sleng hun betalte 15 kroner for på et garasjesalg. 80-talls sko, rosa solbriller og kaninpels hun kjøpte av en jente som var gjest da hun jobbet som bartender.

- Jeg hadde sett etter en slik kaninpels jakke så innmari lenge så jeg spurte om hun ville selge den til meg. Jeg fikk den for 250 kroner.

Band t-skjorte.

Pris for antrekket: 400 kroner

Antrekk 4:
Gitano jeans fra 80-tallet. Gammel hettegenser fra 80-tallet med påsydd pels. T-skjorte fra bensinstasjon og selvlagde øreringer.

Pris for antrekket: 500 kroner

Antrekk 5:
80-talls kortermet genser i ferskenfarve. Bukser i mintgrønn og boots i skinn og semsket skinn.

Brun Samsonite bag fra 70-tallet

Pris for antrekket: 100 kroner

Smykkene er uekte chanel og egendesign.

Les siste nytt innen mote og skjønnhet her.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot