(SIDE2): Om du trodde plagg med blomstertrykk hørte sommerens varme dager til, må du tro om igjen. Den blomstrete trenden holder seg nemlig utover høsten, og setter farge på gatebildet i den noe mørkere tiden som vi har foran oss.

Designhus som Dries van Noten, Rodarte, Meadham Kirchhoff, Paul Smith og Dior har alle blomstrete plagg i sine høst- og vinterkolleksjoner. Og det er de langt fra alene om. Kjendisene har heller ikke pakket bort sine blomstrete plagg, og deres antrekk kan gi oss inspirasjon til hvordan vi kan kle oss i det trendy stoffet.

Se flere kjendiser i blomsterplagg i bildekarusellen nederst i saken!

Langt og flagrende
I sommer var blomstrete kjoler å se overalt. Denne hippieaktige stilen er både behagelig, bohemsk, og passer både til hverdags og fest.

Claudia Schiffer kombinerer sin røde kjole med en rysjeveske i semsket skinn, og de små blomstene gir kjolen en nedtonet effekt.

Dette er i sterk kontrast til Isabel Lucas sin kjole. De store blomstene er mer iøynefallende, men den svarte bakgrunnen gjør allikevel kjolen til den australske skuepilleren mindre oppsiktsvekkende enn Lily Allens kjole i lyse, klare farger.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Les også
Nå skal det være rent
Får aldri nok av rock

Elegant og tekkelig
Men du trenger på ingen måte å kle deg som en bohem for å bære blomstrete kjoler. Det feminine plagget kan også være av den mer elegante typen, noe både Jessica Alba, Julia Roberts og Olivia Palermo beviser med sine lekre kjoler.

Jessica Alba ser fantastisk ut i sine langermede blomsterkjole. Hun kombinerer den lekre kjolen med et par chunky sko, et meget trendy valg av den vakre skuespilleren. Julia Roberts ser også strålende ut i sin kjole med lilla, grønne og sennepsgule detaljer. «The City»-stjernen Olivia Palermo ser også lekker ut i en kort blomsterkjole - et godt valg av den unge skjønnheten.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Den perfekte kombinasjon
Å kombinere søte, feminine blomsterplagg med litt mer rocka tøy eller accessoarer er en flott måte å bære den blomstrende trenden på.

Den alltid så motebevisste Rachel Bilson velger her en blomstrete chiffonbluse til sin røffe skinnshorts og svarte ankelboots. Legg merke til at Bilson har farget tåneglene sorte, mens leppene er rosa og feminine - en helrig kontrast! Daisy Lowe kombinerer røffe boots med en feminin kjole, mens den amerikanske modellen og skuespilleren Caroline D`Amor balansere det rocka utrykket med et svært feminint blomsterskjørt i chiffong.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Tekkelig med blomster
Blomstrete skjørt er en enkel måte å kle seg i blomstertrenden på.

Den amerikanske Vogue-redaktøren Anna Wintour kler seg alltid i siste mote. Under moteuken i Milano dukket den trendy redaktøren opp i et blomstrete sigarettskjørt, og kombinerte dette med en olivengrønn kardigan.

Claudia Schiffer på sin side ser akkurat passe rocka ut i et blomstrete skjørt, stripete genser og ankelboots. Den tykke strømpebuksen passer flott til skjørtet - en god nyhet for oss som bor her i nord.

Giovanna Battaglia er redaktør i Italienske Vogue, og vet derfor hva som rører seg i moteverdenen. Hun kombinerer det feminine skjørtet med stramme knestrømper, og holder accessoirene også i sort, for å balansere antrekkets sterke gulfarger.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Anonyme blomster
Er du fortsatt ikke helt sikker på om blomsterplagg er noe for deg i høst, kan du prøve deg fram med et plagg hvor blomstrene ikke er alt for iøyennfallende.

Katie Holmes, Whitney Port og den engelske TV-personligheten Fearne Cotton, viser alle hvordan en blomsterte topp eller kjole kan være både lekkert og diskret. En fin måte å bruke blomstrete plagg på.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Slik får du stilen
Det finnes en mengde blomstete plagg i butikkene. Du kan vlege å kle deg i blomsterstoff fra topp til tå, eller bare legge inn elementer, som skjerf og andre accessoarer.

(bildekarusell under bildet)

SE FLERE KJENDISER I BLOMSTERPLAGG HER:

3754 (Alle foto: Getty/Allover)