(SIDE2): Stylist og makeup-artist Jon Lundemoen, kjent fra blant annet TV-programmene «Sommertid» og «Modell på 1 dag», gir deg de hotteste tipsene når det gjelder styling og antrekk til nyttårsfesten.

More is more
- Nyttårsaften er årets siste fest, og her skal vi ikke spare på noe. More is more, forteller Jon Lundemoen til Side2. Han mener at glitter og glam skal prege nyttårsantrekket.

- Desember er virkelig en tid for å slippe løs sin indre diva! På nyttårsaften kan du gjerne bruke flere lag med smykker, ringer med store steiner og hårpynt. Ikke ta på deg alt du har i smykkeskrinet, men gjør mye ut av det du velger å ta på, tipser han.

Har du en paljettbolero eller noe med fjær er nyttårsaften en perfekt anledning til å bruke dette. Lundemoen mener også at nyttårssminken skal glitre.

- Ta gjerne på sølv- eller gullneglelakk på neglene. Bruk flere fargekombinasjoner når det gjelder øyenskygge og sett på løsvipper. Vær kreativ og sett sammen den perfekte looken som passer deg, sier makeup-artisten.

- En bodylotion med shimmer på armene og i utringingen er også en sikker vinner.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Ikke glem detaljene
Til middagsselskaper og sammenkomster med familien passer det bedre med en litt mer avslappet stil. Stylistens beste tips er å tenke på komfort og velg lette, romslige plagg.

- Her blir det ofte servert store mengder med julens herligheter. Hvem vil sitte i en åletrang kjole etter å ha spist en kraftig julemiddag?

Når det gjelder julebordet kan man virkelig leke seg, mener stylisten.

- Her snakker vi paljetter, blanke stoffer, glitter og glamour, fortsetter han. Lundemoen forklarer at hvis du velger en enkel kjole kan du kjøre på med store smykker og øredobber. Glem ikke en liten pynteveske og husk å kjøpe en strømpebukse med god kvalitet.

- Kjøp en skikkelig strømpebukse som støtter og har en blank og fresh overflate. Kjøper du en ordentlig strømpebukse, slipper du at den har revnet før du knapt er ferdig med forretten.

Sko er også en viktig detalj. I år kan du velge alt i fra klassiske pumps til stilige platåsko.

- Våg og tøye litt grenser når det kommer til føttene dine også.

Perfekt makeup
- Om du er glad i å sminke deg, kan du lage litt ekstra trøkk på øynene med en mørk liner, eller legge en frisk farge på leppene. Sotede øyner og glossy lepper er fremdeles en stor hit.

- Bygg opp en fin glød i huden, la den se litt fuktig og spenstig ut, de matte pudderlookene la vi fra oss i 2008!

Et siste råd fra Lundemoen er godt og varmt yttertøy.

- Invester i en god kåpe som du kan ha over partyantrekket. Velg en som holder godt på varmen, for eksempel av ull eller pels. Et skjerf er også lurt. Taxikøene kan ofte bli veldig lange og kalde i desembermåned, og det er aldri glamorøst å fryse.

Les også: Slik kler du deg til julebordet