(SIDE2): Den norske designeren er kjent som kjoledronningen og den merkelappen har hun ingenting imot. Hennes kjoler er sett på alt fra kronprinsesse Mette-Marit til Idol-jentene Tone Damli Aarberge og Jorunn Stiansen, og mange andre norske kjendiser.

- Jeg vil alt folk skal kjenne kjolene selv om det selvsagt er noe nytt hvert år, men jeg tror på å være tro mot sitt eget merke. Folk har sans for gjenkjennelsesverdien, sier hun.

Se bilder av kolleksjonen nederst!

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Maritimt
Til våren er det det duse og maritime som har inspirert designeren. Svaberg, bølgeskvulp og måkeskrik er noe av det Cecilie Melli (34) har tatt med seg inn i kjolene sine.

- I sommer var det sterke farger og blomster som gjaldt for min del, men nå trengte jeg et friskt, kjølig pust og noe rent, forteller hun.

80-talls farger som lyseblått, fersken og kremfarger er gjennomgående i kolleksjonen - men bestemorstrenden har også vært med. Blonder, kniplinger og prikker er klassiske detaljer Cecilie elsker.

- Det er helt klart vintageinspirasjon denne gangen. Stoffene er sarte, lette og blondene er eksklusive. Alt er håndlaget og fordi det er det tror jeg folk setter enda større pris på klærne. Hver eneste lille håndsydd, det er utrolig inspirerende i seg selv. En får virkelig en helt annen respekt for plagget da, sier hun.

Årets favoritt
På Side2s sniktitt under presseuken i Oslo var det et plagg som uten tvil gikk igjen og det var jumpsuiten i alle mulige varianter. Nettopp det antrekket har også Cecilie fått dilla på. Hun har kreert en kort variant, også kalt et solliv, i lyseblått og fersken med blonder på.

- Det er uten tvil en modell jeg har veldig tro på, så får vi se hva som skjer.

Dyrt
På grunn av stoffene og detaljene hun har funnet på messer i Paris og andre steder er kjolene hun har laget for våren de dyreste noen gang.

- Jeg visste ikke at det ville bli så dyrt før kjolene var ferdige, så det blir vel ikke de vi selger flest av tror jeg, smiler hun. 10.000 kroner for en kort kjole med blonder fra Paris er en av kreasjonene hun sikter til.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ny butikk
Designeren holder hus midt i Oslo sentrum, men nå blir det også ny butikk på Cecilie, denne gangen på Bislett.

- Vi flytter i desember og da får jeg mitt eget lokale der jeg i tillegg til egne kjoler vil ta inn litt andre merker og tilbehør som jeg finner når jeg er på reise. Så dette blir en spennende tid fremover, sier hun.

1081

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!