(SIDE2): Romantiske detaljer, sterke farger og kjoler, kjoler, kjoler setter sitt preg på vårens deilige trender. Og det er selvsagt kjoler som er det store også til neste år.

Sniktitt
Denne uken har det vært presseuke i hovedstaden der motebyråene har åpnet dørene og latt oss få sniktitte litt på hva vi kan vente oss av vårsesongen. Vi spurte jentene som jobber med mote døgnet rundt, og ser alt før alle andre gjør det, om deres favoritter for neste år.

Se bilder av alle favorittene nederst i saken!

Daglig leder hos Spalt PR, Julie Holst Berntsen, kan fortelle at laksefarger kommer vi ikke utenom til våren.

- Nesten alle merker har et eller annet i laks eller ferskenfarge, så det blir definitivt en stor farge, sier hun.

Leken vår
Julie vil at vi skal leke litt til våren - blir inspirert av catwalk fra inn- og utland, men først og fremst uttrykke vår egen personlighet i klærne.

- Mote er blitt veldig morsomt de siste årene fordi vi har lov til å leke mer. Finn din helt egen stil, det er det aller viktigste, sier hun.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Feminint
Alt det feminine skal fram og jenter skal få lov å være søte jenter med blomsterpynt, blonder og kniplinger.

- Våren ser veldig feminin ut, det er mye blonder og detaljer som kniplinger, puffermer, knapper og blomster. En veldig leken og fargerik vår blir det uten tvil, sier Polhem PRs daglige leder, Camilla D. Meyer til Side2.

Og lekent blir det uten tvil hvis den norske designeren og tidligere «Designerspirene»-deltaker Tina Haagensen får sette sitt preg på motebildet. Hun har kreert en fargerik kolleksjon som er Camillas favoritt for våren.

Camilla har på seg en lang lysegrå, stroppeløs silkekjole med søte små detaljer og en pudderrosa skinnbolero med sløyfe på.

- Jeg liker så godt miksen av skinn og silke, Tina har brukt materialene på en veldig feminin måte og har mikset alle de ulike tidsepokene i sin kolleksjon. Selv sier hun at hun har sett disse motetiårene gjennom et barns øyne og leker seg med det, forteller Camilla.

Detaljer er et viktig stikkord for våren.

- Vi ser mye blonder, puffermer, blomster, knapper, glidelåser, sløyfer også videre er noe vi ser mye av klærne. Designerne har tatt seg god tid og kreert mye vakre detaljer, sier Camilla.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Dust og fargesterkt
Våren er tid for kontraster og da også på fargefronten. Hvitt er alltid en vinner og en selvsagt farge både vår og sommer, mens pudderfarger, neonfarger, blått og fersken er de store trendfargene.

Norske designerne som har lagt sin elsk på særlig fersken- og laksefarge for neste sesong er Cecilie Melli, Maggie Wonka og TSH, mens det bugner av fargene hos kjedebutikker som Bik Bok, Benetton og Gant.

Kjolene er vide og lange fremdeles, skinnbukser blir superhot og sneakersene skal være fargerike. Føttene kan med andre ord sprites opp med farger hvis resten av antrekket holdes på roligere toner.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hippie og detaljer

Har du hatt dilla på 70-tallet i sommeren som var så blir du ikke alene om det neste år. Hippietiden har kommet for å bli en god stund til skal vi tro pressejentene.

- En stil som holder seg neste år er hippie, den ser vi overalt neste vår hos veldig mange forskjellige merker, forteller Kathrine Kind hos Mildh Press.

Akkurat den trenden holder Julie og Camilla også en knapp på. Laidback stil med vide kjoler, gladiatorsandaler og løse topper med søt print kommer for fullt til våren igjen.

- Vi ser uten tvil hippietiden fortsatt er med oss, og jeg tror den blir enda sterkere enn før den kommende sesongen, sier Julie.

Norske designere er favoritter blant alle jentene vi snakker på samtlige pr-byrå, de vil ha norsk design opp og fram til folket. For inspirasjon fra noen norske favoritter se saken under.

Se moteshowene fra Oslo Fashion Week:
- Undorns visning i Operaen
- Maggie Wonkas nye muse
- Romantisk fra Morami
- Pias favorittdesigner

1071

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!