Mens tilbudet av luksusvarer fortsetter å øke i hovedstaden, omsetter byens luksusbutikker mer enn aldri før.

Mens Gucci åpnet dørene til Norges første flaggskipbutikk i Nede Slottsgate i august i år, åpner Marc by Marc Jacobs Skandinavias største konseptbutikk i oktober. Samtidig fortsetter de allerede etablerte luksusprodusentene, Louis Vuitton og Mulberry, å omsette for millioner i sine forretninger bare et steinkast unna.

Mens det tidligere i år ble kjent at Louis Vuitton solgte for vel 65,7 millioner kroner i 2012, viser det nylig offentliggjorte årsregnskapet til Mulberry Oslo at disse solgte vesker og andre designvarer for over 35,7 millioner kroner, fra sin butikk i Akersgata.

Til tross for at dette er langt mindre enn det franske motehuset, Louis Vuitton, som ligger like ved, er det dog opp fra knappe 32 millioner året før. Selskapet, som melder om at de har 4, 5 ansatte, endte regnskapsåret med et driftsresultat på knappe 13,3 millioner kroner - og dette er opp fra 11, 3 millioner kroner i 2011.

Årsresultatet er også hyggelig lesning for eierne i Group 88.

Dette endte nemlig på drøye 9,7 millioner kroner, som er opp fra drøye 8,2 millioner kroner året før. Selskapet melder videre om at ble det tatt ut drøye 380.000 kroner i utbytte i 2012, mot 760.000 i 2011.

Den positive salgsutviklingen til tross, bare tiden vil vise om den skjerpede konkurransen vil ha innvirkning på Mulberry Oslos inntektsstrøm.

Butikksjef, Stine Folland, uttalte til nettavisen NA24 tidligere i år at hun ikke var bekymret for at enda flere luksusvarehus etablerer seg i Tigerstaden.

- Det er bra for Oslo, uttalte hun.

Group 88 har ikke besvart Nettavisens NA24s hendvendelser mandag formiddag.

Prislapp: 46.000 kroner
Mulberry ble grunnlagt i England i 1971, og er i dag ett av de mest kjente motehusene i verden.

Den britiske sosietetsjenta Alexa Chung har fått mye av æren for å ha gjort det eksklusive merket så kjent, og det har til tider vært lange ventelister på motehusets svindyre vesker, også her hjemme i Norge.

Blant utvalget av eksklusive varer finnes en veske til 46.000 kroner, et produkt Nettavisen NA24 tidligere i år fikk opplyst at gjerne shoppinglade turister handler når de er på gjennomreise i Norge.

- Vi selger mer av de klassiske veskene som ligger under 10.000 kroner, men Bayswater Ostrich er den dyreste vi har inne. Den har vi inn i forskjellige farger, men da bare én av hver, opplyser Folland.

- Det er typisk for turister å handle disse type veskene.

Mulberrys Bayswater er kanskje den mest gjenkjennelige av luksusprodusentens vesker.

Den ble designet av Nicholas Knightly i 2002, og har siden den gang blitt en ettertraktet vare blant kjendiser så vel som andre med nok likvider til å investere i et såpass kostbart luksusprodukt. Originalt kom vesken i fargene eik, sjokolade og sort bøffelskinn, men har siden blitt gjort tilgjengelig i andre farger og materialer. Den mest kostbare er laget av strutseskinn. Mulberry Oslo tar inn mellom fem og syv eksemplarer av disse veskene hvert år.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Gladere i luksus
Kampen om kunder, som har penger nok til å kjøpe vesker i de aller høyeste prissjiktenen, blir som nevnt skjerpet i tiden fremover - og det neste designhuset som vil åpne dørene sine i Oslo er Marc by Marc Jacobs.

Det er kleskongen Ørnulf Høyer som, sammen med Blender Agency og Søylen Eiendom, står bak butikksatsingen.

- Vi har en enorm omsetning på Marc Jacobs-produkter i butikkene våre, og vil ville ha en bit av dette, sa Høyer, til Nettavisen NA24, tidligere i år.

Fra før tilbyr Høyer produkter fra det amerikanske merket i flere av sine forretninger, og et stort utvalg finnes blant annet på kjøpesenteret Eger - som ligger bare noen meter fra hvor den nye konseptbutikken til Marc Jacobs blir å finne.

- I den nye butikken vil vi selge varer som man vanligvis ikke har fått tak i, i Norge, for Marc Jacobs har visse varelinjer som de kun selger i sine konseptbutikker, opplyste Høyer.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Flere designhus
Senere i år vil også Bottega Veneta åpne butikk i bykjernen, men det stopper ikke her.

Tidligere i år avslørte Søylen Eiendom at de har vært i kontakt med flere designhus som anser Norge som et attraktivt marked å introdusere sine varer i.

- Vi snakker med flere designhus. Jeg kan ikke spesifikt gå inn på hvilke det er, men jeg kan avsløre at vi har flere som er veldig interesserte og man kan forvente at det kommer en del nye designbutikker i løpet av 2014, sier Hektoen, til Nettavisen NA24.

Les også:Hemmeligholder nye luksusbutikker i Oslo