(SIDE2): Karina Kjenner Titze står bak klesmerket Undorn, og torsdag denne uken sparket hun i gang den norske moteuken med visning og åpning av ny butikk.

- Jeg er veldig glad og veldig spent nå, sier Karina til Side2 da vi besøker hennes splitter nye butikk i en sidevei til Bogstadveien i hovedstaden.

Se bilder fra butikkåpning og visning nederst i saken!

Vakre kjoler
En av gjestene på åpningen var Mariann Aas Hansen som har stor sans for klærne til Karina.

- Jeg brukte en av kjolene hennes på coveret av juleplaten min for et par år siden. Kjolene er jo ganske enkelt fantastisk. Det er en deilig kolleksjon hun viser nå, sier Mariann til Side2 mens hun beundrer en lysegrå silkekjole fra vårkolleksjonen. Mariann skryter av norsk design og gleder seg til den offisielle åpningen av moteuken i Operaen førstkommende mandag.

- Det er så mange ulike designere med forskjellig uttrykk og stil, utvalget i norsk design har bare blitt bedre og bedre, mener artisten.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Viktig for bransjen
En annen som lot seg begeistre av Undorns klær var Karita Bekkemellem - hun hadde ikke vært på butikkåpning tidligere og var veldig glad for å bli invitert.

- Her er det noe til alle aldersklasser. Stoffene og sømmene er bare helt fantastiske, jeg ønsker meg flere av plaggene! sier hun til Side2.

- Jeg gleder meg til moteuken som jeg synes er et stort og viktig løft for norsk design. OFW har virkelig fått det til og vi trenger denne bransjen som sen skaper verdier og arbeidsplasser, sier hun engasjert.

Karita, som i høst løp maraton mot Thomas og Harald i «Senkveld», røper at hun ennå ikke har kommet seg etter løpeturen.

- Det føles sånn altså, det var utrolig gøy, ler hun.

Mørk og sexy høst
Designeren er kjent for sine vakre kjoler og feminine tilnærming til design - kronprinsesse Mette-Marit er en av berømthetene som har brukt hennes kreasjoner ved flere enn en anledning.

Kolleksjonen som ble vist torsdag er høst- og vinter 2009/2010 skuffet så absolutt ikke på kjolefronten. Dramatisk svart, dyp fiolett og duse rosa- og beigetoner var gjennomgående.

inspirert av 20-tallsstilen med blonder, ull og silke, modeller med myke krøller og knallrøde lepper viste en gjennomført kolleksjon med aftenkjoler, korte kjoler og skjørt var hovedplaggene med blonder, velour og silkebånd som duse detaljer. Silhuettene er spennende med både vide og strammere varianter om hverandre, og vakre detaljer på ermer og utringning som designeren er kjent for.

Designeren har latt Dita Von Teese og burlesktradisjonen stå for inspirasjonen denne gangen.

1525