Gå til sidens hovedinnhold

Er dette årets farge?

Ekspertene krangler om årets farge - blått eller grønt?

(SIDE2): Er det en ting ekspertene ikke blir enige om akkurat nå, så er det hva som blir årets motefarge. Noen mener grønt, andre mener blått. Hva er din mening? Stem til høyre på siden.

Se catwalkens blå innslag lenger ned

Mote, kosmetikk og interiør
Årets farge i 2008 er blue iris, ifølge Pantone. Det skriver colourlovers.com. Blue Iris en strålende, rolig og mørk, men ikke så mørk at den går under kategorien marineblått. Den er en sterk kontrast til fjorårets farge, chilirødt.

- Vi har valg Pantone 18-3943 Blue iris, som årets farge, fordi den best representerer fargene i 2008 innenfor mote, kosmetikk og interiør, forklarer Leatrice Eiseman, direktør i Pantone Color Institute til colourlovers.

Blått - det nye grønne?
Men det er langt ifra alle som er enig i Panteones valg. Margaret Walsh, direktør i the colour association, sier hennes fargevalg for 2008 er bamboo.

- Fargen representerer den grønne tryggheten som er i folks tanker. Jeg bare føler den har styrke, du vet, i disse utrygge tider, mener hun.

Den økologiske trenden har gjort at mange nå har merket seg selv som grønne, og forandret logoer til mer miljøvennlig design. All denne kjærligheten til grønt, tror Panteone har gjort folk lei fargen.

Blå catwalk
Flere motedesignere velger fargen blått i kolleksjonene sine, og allerede i fjor så vi denne fargetrenden tydelig blant verdens mest populære designere.

Balenciaga, Jil Sander, Lanvin, Marni, Chloe, Prada, Alexander McQueen, Dolce&Gabbana er blant designerne og motehusene som har valg blått i sine kolleksjoner for våren og sommeren 2008. Hvilke farger designerne velger seg for høsten og vinteren 2008/2009, gjenstår å se på årets første moteuker, som snart går av stabelen verden over.

Diskuter årets motefarger lenger ned

Les mer om mote her

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

Best i test: Maskinene som gir deg sunnere frityrmat

Kommentarer til denne saken