(BIIPMAG): Sprit opp den grå hverdagen med et fyrverkeri av farger. La deg inspirere og tyvstart på en av vårens hotteste trender; «color blocking».

Spreke farger
Våren i år betyr mindre klær og mer farger. Fargetrenden ble blant annet observert på catwalken til Marni, Richard Nicoll og Luella.

«Color blocking» er ikke for den sjenerte typen, for det skal godt gjøres å ikke synes selv i mørket. Jo sterkere farger, desto bedre. Trenden har fokus på eklektiske og sterke farger fra hele regnbuen - helst flere farger i et plagg.

Stikkordene er større områder av hver farge, vertikalt og horisontalt og maks fire ulike farger om gangen. Se for deg legoklosser bygget oppå og ved siden av hverandre og finn nesten det samme konseptet i klær, like lekent og fargerikt, dog et mer spennende utvalg av farger. Lek deg frem med sitrusfarger og knæsj rosa eller lavendel lilla og turkis.

La fargene dominere
Fargene skal være såpass sterke at de taler for seg selv. Hold deg til få og enkle smykker - med mindre du velger å ta den helt ut med eksotisk tilbehør som hos Marni. Sminken skal være naturlig, til nød et par røde lepper a la Luellas moteshow. Kjør hudfargede strømper til kjoler og skjørt og ta i bruk en av vårens skotrender for å nøytralisere antrekket; Sko deg med beige, lysebrunt eller hudfarget på føttene.

Les også:
Stjel Alexa Chungs stil
Årets solbrilletrender
Hullete og rocka jeansmote

For mye av det gode?
Synes du trenden blir litt for fargesprakende for din smak så kan du prøve deg frem med «color blocking» i tilbehør i stedet. Du kan for eksempel blande plastarmbånd i flere farger eller bruke en retro og fargerik veske til et ellers minimalistisk antrekk.

Siste fra biipMag: Gå til forsiden her.