Gå til sidens hovedinnhold

Musikk, mote, film og øl

Festivalsommeren går mot slutten. Nå begynner festivalhøsten!

Følg oss på FACEBOOK!

På plakaten i september

København
Kunstutstilling – 4. september–30. januar
Arken museum for moderne kunst i København viser i høst og vinter maleriutstillingen "De vilde 80ere", der arbeidene til en generasjon med antiautoritære og fandenivoldske kunstnerne vises.

Besøk KØBENHAVN PÅ SPAREBLUSS

Lahti
Musikkfestival – 9.–12. september
Årets Sibelius-festival er den ellevte i rekken. Festivalen samler tilhengere av Sibelius fra hele verden i den finske byen Lathi. Begivenhetenes sentrum er den fantastiske Sibelius-hallen der Lathi Symfoniorkester fremfører årets program ledet av dirigent Jukka-Pekka Saraste.

Milano
Moteutstilling – 8.–10. september
Som en del av Milano Unica, vises Moda In, en internasjonal utstilling av nyeste innen tekstiler og accessoirer. Utstillingen holdes annethvert år, og er en unik anledning til å ta høstens og vinterens stoffer og farger nærmere i øyesyn.

Mexico City
Filmfestival – 2.–10. september
Short Shorts Film Festival i Mexico City gir et godt innblikk i hva som skjer på kortfilmfronten både i Mexico og i resten av Latin-Amerika. Her vises det siste og beste innen kortfilm i hard konkurranse om de gjeveste prisene. Filmene vises på kinoer over hele Mexico City.

Last ned gratis guide til for eksempel MEXICO CITY

San Diego
Ølfestival – 10. september
ølfestivalen i San Diego kan du smake på produkter fra over 50 bryggerier. Her kan ølelskere meske seg med over hundre forskjellige sorter. Inngangsbilletten inkluderer ti smaksprøver for alle over 21 år. Den populære festivalen tiltrekker mer enn 3000 besøkende hvert år.

Dra til en annen "San"-by og besøk BYEN MED DE RARE I

Venezia
Filmfestival – 1.–11. september
Venezias internasjonale filmfestival er den eldste festivalen som fremdeles eksisterer den dag i dag. Festivalen ble etablert i 1932 og beholdt sine høye filmatiske kvalitetskrav gjennom perioder med krig, fascisme og Hollywood-etterligninger. Sentrum for festivalen er Lido di Venezia.

Stockholm
Dukketeater – premiere 16. september
Stadsteaterns dukketeater viser forestillingen «Kan du vissla Johanna», basert på Ulf Starks gripende barnebok om Berra som ønsker seg en morfar. Vennen Ulf vet råd, og sammen oppsøker de gamlehjemmet hvor Berra ganske riktig finner en morfar, en som både kan lage drager og plystre. Men en dag er sengen til morfar tom.

Leuchars
Flyshow – 11. september
RAF Leuchars Airshow er Skottlands største i sitt slag. Det spektakulær evenementet arrangeres over St. Andrews-bukta som med sitt fantastiske kystlandskap danner en praktfull ramme. Her kan tilskuerne oppleve en sju timer lang flyoppvisning, der blant annet engelske jager- og bombefly fra andre verdenskrig, som Spitfire, Hurricane, Lancaster, og internasjonale krigsfly deltar.

Jamaica
Festival – 5.–11. september
The Stir It Up Film & Music Festival i Montego Bay på Jamaica samler musikere og filmfolk fra Afrika, Karibia og Stillehavs-landene. Festivalen er et viktig forum for visning og samarbeid, prisutdelinger og foredrag om film og musikk

London
Teater – premiere 9. september
Forestillingen «Wanderlust» av Nick Payne er et åpenhjertig stykke om intimitet, sex og relasjonen mellom to mennesker. Joy er en gift kvinne som kjemper for å opprettholde interessen for sex. Hennes ektemann Alan på sin side, tenker på svært lite annet. Sammen med dem bor også deres tenåringssønn Tim som er i ferd med å eksplodere.

GJØR TEATERKUPP I LONDON

Og i Norge skjer dette...

Gjøvik
Musikkfestival – 3.–4. september
Gå ikke glipp av disse konsertkveldene i Gjøvik olympiske fjellhall. Festivalen From Nashville to Norway består av to helaftener med band fra USA og Norge som vil fremføre alt fra gammel blues og soul til rock og country. Blant artistene møter vi Billy Falcon and the Sowing Circle, Reeves Gabrels, Jimmy Tittle, Dave Gibson og Colleen McFarland.

Stavanger
Litteraturfestival – 22.–26. september
Temaet på den årlige litteraturfestivalen Kapittel er denne gangen hukommelse. Da står, vi hadde nær sagt naturlig nok, årets mest omdiskuterte forfatter, Karl Ove Knausgård, på programmet, sammen med Dag Solstad og Henrik Langeland.

Hardanger
Kunstutstilling – 11. september–14. november
Kunsthuset Kabuso i Øystese i hjertet av Hardanger åpner utstilling med Morten Viskums arbeider i midten av september. Viskum har skapt virak på den norske kunstscenen med uortodokse installasjoner. Også iscenesettelser der han selv har opptrådt som Jesus og truende muslim, har vakt både nysgjerrighet og harme.

Oslo
Operafestival – 3.–19. september
I forbindelse med årets operafestival i hovedstaden har «Carmen» premiere på Folketeateret. Her er det bare å glede seg til en feiende flott og temperamentsfull forestilling. Operafestivalen har som intensjon å skape interesse og begeistring for opera blant folk flest, samt være landets ledende forum for opera og musikkdramatikk.

Utforsk RÅBILLIGE OSLO

Molde
Festival – 29. august–5. september
I år er det, som mange sikkert har fått med seg, hundre år siden Bjørnstjerne Bjørnsons død. Dette feires på mangfoldig vis over hele landet, og den tradisjonelle Bjørnsonfestivalen i Molde er ett av høydepunktene. Årets festival gjestes blant annet av de folkekjære forfatterne Jo Nesbø og Roy Jacobsen, og blant de musikalske bidragsyterne finner vi Jan Erik Vold og Knut Reiersrud.

Trondheim
Musikkfestival – 20.–26. september
Kammermusikkfestivalen er et storslagent arrangement som preger hele Trondheim i en uke. I år åpner festivalen med en konsert til minne om Gustav Lorentzen og etterfølges av blant annet Trondheims solistkor, Gjermund Larsen trio, Leif Ove Andsnes, nattkonsert i Nidarosdomen og mange andre godbiter.

Tromsø
Teater – premiere 16. september
Hålogaland teater i Tromsø har August Strindbergs klassiker «Et drømspel» premiere i midten av september. Det gripende stykket om guden Indras datter som besøker jorden og erfarer at «det e synd i menneskan» er oversatt til nordnorsk av Ragnar Olsen.

Bergen
Konsert – 23. september
Denne fredagen spiller hip hop-bandet Karpe Diem på USF Verftet i Bergen. Bandet har gledet fans i ti år med knallkonserter og gjeve priser. I 2006 fikk de Alarmprisen for debutalbumet «Rett fra hjertet» og i 2008 fikk de Spellemannsprisen for «Fire vegger».

Noen timer til overs? 6 TIMER I BERGEN

Lillestrøm
Komishow – premiere 9. september
Sven Nordin er klar med nytt humoristisk show, og denne gangen er temaet papparollen. Nordin hadde stor suksess med enmannsshowet «Hulemannen», så det er bare å glede seg til nok en kveld i latterens tegn. Sven Nordin er nok mest kjent som komiker, men mottok Heddaprisen og Kritikerprisen i 2007 for rollen som Isak i «Markens Grøde».

Arendal
Teater – premiere 16. september
Agder Teater setter opp H.C. Andersens «Prinsessen på erten» denne høsten. Prinsen drar ut i verden for å finne en ordentlig prinsesse, men det er ingen lett jobb. Verden er nemlig full av uekte prinsesser. Og hvordan er det egentlig på slottet? Bestemmer ikke dronningen litt vel mye? Kanskje på tide at prinsen bestemmer mer selv?

Hva skjer hos deg? TIPS OSS!

Kommentarer til denne saken