(SIDE2): Hårtrendene forandrer seg hver sesong, men det viktigste når du skal endre på håret er at du velger en klipp som passer din ansiktsform.

Denne sesongen er det mye fokus på glamour og pannelugg, men det er ikke sikkert disse trendene passer akkurat deg. Det er visse retningslinjer man skal følge når det gjelder hårklipp og ansiktsform - og her er en liten guide som kan hjelpe deg å velge den perfekte hårfrisyre.

Les også:Slik farger du håret hjemme

Rundt ansikt
Har du rundt hode passer det fint med et hår oppklippet i ulike lengder. Ønsker du en bobaktig frisyre, så bør du holde håret i fronten langt, mens det bak kan være kortere.

Og for all del - unngå pannelugg, samt å klippe alt håret i én lengde.

Kjendiser med denne hodeformen: Gwyneth Paltrow, Kirsten Dunst, Kate Bosworth og Cameron Diaz.

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her!

Ovalt ansikt
Er du så heldig å bli født med et ovalt ansikt, ser nærmest enhver frisyre bra ut på deg. Det er verdt å merke seg at kort hår passer ekstra godt til de med denne ansiktsformen.

Om du skape en effekt av at du ikke har så ovalt ansikt som du egentlig er født med, kan du klippe deg i en frisyre som gir litt bredde til ansiktet. Eksempler på dette er å krølle håret, eller klippe det opp.

Unngå å bygge volum på toppen av håret - det ser ikke bra ut.

Kjendiser med denne hodeformen: Sarah Jessica Parker, Rihanna og Kim Karadashian.

Hjerteformet ansikt
Har du hjerteformet ansikt kan det være en idé å prøve ut ulike pannelugg-frisyrer. De med hjerteformet ansikt har bredere panneparti, mens ansiktet smalner i hakepartiet.

Kjendiser med denne hodeformen: Reese Witherspoon, Scarlett Johansson, Victoria Beckham og Jennifer Aniston.

Firkantet ansikt
Har du et firkantet ansikt kan du gå for både en myk eller oppklippet hårfrisyre. Velger du pannelugg bør du sørge for at den kan legges til siden, da en rett pannelugg over hele pannen er noe du vil unngå.

En oppklippet frisyre med bølget effekt er perfekt til firkantede ansikt, men man bør unngå bobfrisyrer med skarpe kanter.

Kjendiser med denne hodeformen: Katie Holmes, Jessica Simpson, Demi Moore og Jennifer Connelly.

Stort hode
Om du har stor panne for eksempel, vil en frisyre med pannelugg kle deg spesielt godt.

Men husk på at om du har tykt eller krøllet hår er kanskje ikke en pannelugg den smarteste klippen for deg, og du bør isteden klippe opp håret og holde håret i front kortere.

Fokus bort fra nesen
Om du ønsker at øyene, og ikke nesen skal være i fokus bør du styre unna midtskill.

Kort, kort?
Om du vurderer å klippe deg helt kort bør du ta deg en godt titt i speilet først. Helt korte frisyrer passer best til de med små nese, øyne, lepper og kinn. Om du har noe i ansiktet du ikke ønsker å fremheve, bør du ikke klippe håret helt kort.

(Kilde: Glamour Magazine)