Sammen med klokka, så er vel slipset guttas største motetilbehør.

Det betyr ikke at det alltid må være så veldig trendy for å oppnå full effekt, men at et pent slips er maskulint, er det ingen tvil om.

Noen lærer seg å knyte slipset fra ung alder, mens andre aldri har helt fått dreisen på det.

Jeferson Serafim Henrique, som jeg har med meg i videoen over, lærte utallige forenklede versjoner av slipsknuter fra sin far i Brazil. Alt for å gjøre jobben raskere og enklere.

Men heldigvis så er slipsknyting veldig lett når man først kan stegene, og for å gjøre prosessen enda litt mer gøy, så har vi i videoen over også filmet det som er verdens raskeste slipsknute.

Slipsknute på fem sekunder

Den ekstremt raske slipsknytemetoden, som er av Braziliansk opprinnelse, har nå blitt til et stort Youtube-fenomen.

Menn fra hele verden har lastet opp sine hjemmesnekra videoer, og Youtube-brukeren fishmountains knyter slipset på kun fem sekunder!

Det morsomme med knuten er at den ikke følger de typiske stegene ved å først plassere slipset over skuldrene, og deretter krysse slipset i alskens retninger for å skape en knute.

Nei - her gjøres forarbeidet klart på én hånd, og alt man deretter trenger er å legge slipset rundt halsen og dra til. Vips så er slipsknuten klar!

Så for dere som synes at slips er umåtelig kjedelig, så kan man jo heller gjøre sport ut av det hele og bruke slipsknytingen som en morsom festlek før julebordet!

VIDEO: Slik knyter han slipset på fem sekunder

Det perfekte slipset

Når man har lært seg litt forskjellige slipsknuter, så gjelder det jo å finne det perfekte slipset også. Husk at uansett hvor høy du er, så burde slipset ende på midten av beltespenna når knuten er ferdig.

Det er ofte vanlig å bruke de tynnere slipsene på jobb og mer moderne antrekk, mens de tykkere slipsene passer fint til selskap, fest og bryllup.

Men vær forsiktig med størrelsen på slipset, da dette kan ha mye å si for hvordan kroppsformen din oppfattes.

Et veldig tynt slips, som absolutt er det mest moderne akkurat nå, kan gjøre slik at du ser kraftigere ut, hvis du allerede er litt på den større siden.

Til gjengjeld så kan et veldig bredt slips, skape en illusjon av at du er tynnere, hvis du allerede har en veldig smal benbygning.

I forhold til hvilket materiale og kvalitet du burde gå for, så er det selvfølgelig opp til deg selv.

Men hvis du vil være på den sikre siden, så er det vanlig at man matcher materialet med sesongen man er i.

Derfor ser man oftere type bomullsslips på sommeren, og mer silke og tykk ull på vinteren.

Klassisk eller trendy

Når det kommer til farger og mønster på slips, så er det mye å velge mellom.

- Årets absolutt kuleste slips er i makramé eller strikk. Den er ikke spiss nederst, men rektangulær og knytes løst og ledig, forteller designeren Kjell Nordstrøm, også kjent som Baron von Bulldog.

Og det er absolutt lov å leke seg på slipsfronten og tørre å satse på trender.

Men hvis du vil safe så vil alltid et ensfarget, eller skråstripete slips være passende.

Vær litt forsiktig med alt for mye mønster, da disse fort går ut av stil og lett kan kræsje med resten av antrekket.

Når det kommer til fargevalg er det fint å gå enten ton-i-ton med resten av dressen, eller over til den andre siden av skalaen med kontrastfarger.

Artikkelen er først publisert på klikk.no.Les også:

Klestipsene alle gutter må få med seg

Sjekk hva skjegget sier om deg

Du ser mer opplagt ut med disse triksene