Gå til sidens hovedinnhold

Her er hemmeligheten bak kvinnelig skjønnhet

Tallene 36 og 46 bestemmer hvor vakker man er.

(SIDE2): Kanskje mest overraskende er det at gjennomsnittet er vakrest ...

Siste nytt fra Side2, besøk forsiden akkurat nå!

Forskere ved «University of California», San Diego i USA og «University of Toronto» i Canada har lett etter formelen for kvinnelig skjønnhet og mener å ha funnet det ideelle forholdet mellom øyne, munn og ansikt, det skriver Forskning.no.

36 og 46
Ifølge nettstedet ble ble studenter i fire ulike forsøk bedt om å rangere ulike kvinneansikter etter hvor attraktive de oppfattet dem. Målet var å se om det fantes en felles formel for skjønnhet, og forskerne var spesielt opptatt av forholdet mellom øyne, munn og ansikt.

Forskerne fant de at den ideelle avstanden mellom øyne og munn er 36 prosent av ansiktets lengde og at avstanden mellom øynene er 46 prosent av ansiktets bredde.

Det gjennomsnittlige er vakrest
Forskerne påpeker at disse målene faktisk er et gjennomsnitt av alle ansikter, og de mener at det vi oppfatter som vakrest formes ut fra et gjennomsnitt av alle ansikter vi har sett.

Ifølge nettstedet hevder forskerne at kunsthistoriens skjønnhetsmål for kvinnelige portretter kan forkastes, og heller erstattes med det gylne gjennomsnitt. Forklaringen på funnene kan være at dette gjennomsnittet kan virke som et tegn på sunnhet og helse hos personen, på samme måte som symmetri kan gjøre.

- Studien forklarer hvorfor en attraktiv person noen ganger kan se lite attraktiv ut - og omvendt - etter å ha vært hos frisøren, fordi en ny frisyre endrer proporsjonene, sier professor Kang Lee ved University of Toronto i en pressemelding.

Kommentarer til denne saken