(SIDE2): De forteller deg hva som er siste «hit», kler opp kjendisene og uttaler seg om sesongens trender i moteblader og på TV.

Side2 møtte fem av Norges største moteløver. Her gir de alle sine fem heteste tips for høsten 2008.

SE STORT BILDESPESIAL FRA CATWALKEN LENGER NED

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Mari Midtstigen, Redaksjonssjef i Elle:

1. En gulvlang glamorøs kjole
- Hverdagsmoten er blitt mer pyntet. Gjør den gulvlange kjolen hverdagsvennlig ved å kombinere den med grove støvler og en stor strikkejakke. Luksusgrunge på sitt beste!

2. Store sløyfer
- Sløyfene ses overalt som dekor på kjoler og bluser, og gjerne som et belte i livet. De skal være store!

3. Gulrotbuksen
- Dette er den nye formen i høst. Høye i live, vide, men smale ved ankelen. I kaki, dressbukse-materiale eller paljetter. Kombiner med bluser, gensere eller korte jakker.

4. Kåpe
- Kåpen skal være skåret på en interessant måte i vinter. Skulpturelle krager, ermer eller andre uvanlige snitt og lek med proporsjoner og volum.

5. Store smykker
- Dette er sesongens nye fokus på tilbehørssiden. Lass på med massive kjeder som perler, kjettinger, fargede stener, glass og metaller.

Vibeke Stiansen, Moteansvarlig i Det Nye:

1. En body
- Dette elsket og hatet plagget fra 80-tallets dansefeber er tilbake for fullt. Super sammen med bukser eller skjørt med høyt liv, så unngår du irriterende folder og skrukker rundt midjen.

2. En baggy bukse med «gulrotfasong»
- Det heteste buksetrenden i øyeblikket er utvilsomt de baggy buksene, som er vide øverst og smale nederst, gjerne med strikk. Eller en vid 501-bukse, som henger litt på hoftene, og med opprullet kant nede. For ikke å glemme det smale beltet i livet.

3. En blazer
- Dette er plagget som kan brukes til alt, og som langt på vei vil erstatte skinnjakka. Bruk den over kjoler eller T-skjorter med print og en smal jeans til. Ermene kan med fordel rulles opp. Gå for en litt oversized herreinspirert variant, eller velg en litt nettere kort variant, dersom du føler deg mer vel i det.

4. Store smykker
- Gjerne lag på lag. I flere sesonger har smykker glimret med sitt fravær på catwalken, men denne høsten er de tilbake for fullt. Vi snakker først og fremst store smykker, som virkelig synes. Gjerne litt folklore- eller 70-talls inspirert. Eller mange, lange gullsmykker lag på lag som hos Givenchy. Et enkelt triks som frisker opp det kjedeligste antrekk.

5. Ankelstøvletter, t-strap sko og grove boots
- Dette er hva du skal ha på føttene i høst. Ankelstøvlettene skal helst ha smale stiletthæler, t-strap skoene er perfekte til festkjolen, og gjerne være i sølv eller gull, mens du kan labbe rundt i grove, MC-lignende skinnboots til hverdags. I sort eller brunt.

Margrethe Gilboe, stylist og frilanser

1. Ankelboots fra Chloe
- Har du ikke råd til å kjøpe mye nytt, så bruk pengene på skoene først og fremst!

2. Bluse med volanger fra Stella McCartney
- Høsten handler om kvalitet og klassiske plagg med rå detaljer og snitt. Høstens store greie er en velkledt, men klassisk, sterk dame på høye hæler med statement accessories.

3. Bukse med høyt liv fra Acne jeans
- Ankelboots, klassisk trenchcoat, smal dressbukse (gjerne litt kort på benet) eller vide bukser med legg og høyt liv, timeglassformet sort kjole og topp som gjør litt ut av seg (f. eks med mye detaljer som volanger, paljetter, volum eller i en sterk farge med blank overflate) er høstens viktigste trender.

4. Kjole i blondestoff fra Prada

5. Smykke og hatt fra Philip Lim
- Videre er hatten et nøkkelplagg for sesongen.

Karoline Hestnes, moteredaktør i magasinet Woman

1. Ankelstøvletter med platåsåle
- Både ankelstøvletter og platåsåle har vært synlig i trendbildet i et par sesonger og er en vinner også denne høsten. Kraftige heler, gjerne i et annet materiale eller farge enn selve skoen og lissesnøring er detaljer en kan merke seg. Ankelstøvletter kan kombineres til smale bukser eller knelange skjørt med eller uten vidde. Se bl.a. Paul Smith og Alberta Ferretti-visningen for inneværende sesong.

2. En chiffonbluse eller topp i en dus pudderfarge
Sarte stoffer oppfattes som feminint og er en lekker kontrast til tyngre stoffer som ull og tweed. Kan også mikses med strikkede plagg for en lag på lag effekt med kontrastene mellom stoffene gjør antrekket med iøynefallende. Se bl.a. Sportmax eller Louis Vuitton-visningen.

3. Oversized strikket genser
- Perfekt for den norske høsten da det er komfortabelt og varmt. Fås i de fleste farger også med kreative mønstre eller detaljer som dusker, kokonger eller kabler. Kan også brukes som kjole over ullstrømpebukser til posete støvletter med frynser. Se bl.a. Sonia Rykiel- visningen.

4. En nydelig kåpe
- Fås både i basisfarger eller lekre juvelfarger. Vel verdt å investere i da den kan brukes over finstasen eller dekke til komfortable klær til hverdags. Detaljer som volanger, sløyfer, skulpturelle skuldre eller kokongform gjør plagget ekstra spesielt er vel verdt å satse på. Se bl.a. Marc Jacobs-visningen.

5. Et hodeplagg
- Skill deg ut i mengden med er personlig hodeplagg eller pynt. Individuell stil har blitt viktigere og viktigere, så derfor tror jeg vi vil spotte flere som tør å toppe antrekket med et kreativt hodeplagg. Dekorerte hårbøyler, diademer, hårbånd med store blomster, silkeskjerf som skaut og skulpturelle hatter er noe av det en kan leke seg med. Se bl.a. Anna Sui-visningen.

Julie Holst Berntsen, Country Manager, Spalt PR Norge :

1. Hodeplagg
- Jeg elsker hodeplagg når det blir litt kaldere i luften. Marc Jacobs tykke, runde pannebånd er fantastisk til å holde et umedgjørlig hår på plass. Luene fra Burberry Porsum tar over når det blir litt kaldere. Perfekt til ethvert antrekk og særlig for å kle ned en kjole som er så fin at du bare må bruke den til hverdags også.

2. En 70-talls luksusbohem kjole à la Gucci
- Hippietiden er ikke over ennå, heldigvis. Bruk den til tykke strømper og en fuskepels (!).

3. Paljetter og blonder
- Begge trendene er fine til å pynte opp et hverdagsantrekk. En blondetopp til en løs «stumpebukse», eller et paljettskjørt til en enkel t-skjorte topp.

4. Stumpebuksen /gulrot buksen
- Sesongens vinnerbukser. Utrolig behagelige og super til forrige sesongs ankelboots.

5. Tilbehør
- Jeg elsker tilbehør. Helst en, maks to ting, men gjerne stort. For eksempel de store smykkene til Burberry Prorsum og Lanvin og brede belter som hos Fendi, som kan bruke både i livet (helst) og på hoftene. Gjør antrekket personlig og gjør din egen vri.

SE FAVORITTENE FRA CATWALKEN HER:

801

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Les mer om mote her