(SIDE2): Hun er flasket opp på Vogue, haute couture og høysosietetsliv, og hun får selvsagt bruke sin mors kjoler. Hun heter Katrine «Bee» Shaffer (20) og denne uken ble hun med mamma og den beryktede Vogue-redaktøren Anna Wintour (58) på The Met-fest. Flytt deg, Anna, det er en ny fashionista på trappene!

Se bilder fra kjolefesten her!

Hylles for motesans
20-åringen har vokst opp i «best kledte»-sidene i diverse magasin og sitter på første benk på de største moteshowene i verden - så mote er en del av hennes daglige må-ha. De store designerne holder seg godt inne med mamma Anna, det er tross alt hun som står med makten over motebibelen og har gjort det de siste 20 årene. Storheter som designer Oscar de la Renta og fotograf Mario Testino skryter den unge Bee opp i skyene.

- Hun er en fantastisk jente. Det er sjelden at man finner et barn som arver sin mors motesans og evner, med det har hun gjort, sier Oscar de la Renta om Bee. Han er en nær venn av Anna og har kjent Bee siden hun var baby.

Fotograf Testino mener Bee har den beste læremesteren i sin mor, som han også har lært mye av i sin lange fartstid i bransjen.

Se flere bilder av Bee på style.com.(ekstern lenke)

Journalist
Hun blir kalt Bee av familie og venner, et kjælenavn vi kjenner igjen fra «Gossip Girl» der sjefsjenta blir kalt «Queen Bee» - lukter vi en sladrejente? Selv om hun gikk på jenteskole på Manhattan, har Bee etter alt å dømme bena godt plantet på jorden.

Bee startet for noen år siden i Vogues lillesøster Teen Vogue, og da fikk hun smaken på journalistikk. I magasinet jobbet hun med Hollywood-relaterte saker og den unge fashionistaen har ifølge bladet redaktør Nicole Vecchiarelli svært god greie på film, musikk og teater.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Journalistikk i blodet
Bee kommer fra en lang slekt med avisfolk - bestefaren Charles Wintour var redaktør i The Evening Standard i 20 år, tanter og onkler har arbeidet i The Guardian og The Daily Telegraph, så det er kanskje ikke så rart at hun har fått den interessen selv.

I 2005 startet hun sin journalistkarriere som spaltist i The Daily Telegraph (vi tenker selvsagt på Carrie i «Sex og singelliv» med en gang!), samtidig som hun studerer ved Columbia University i New York. Journalistikk står selvsagt på timeplanen der.

Men om fremtiden for Bee er å bli like beryktet som sin mor, som vi vet er hun portrettert i boken og filmen «The Devil Wears Prada», og ta over Vogue-sjefshatten gjenstår å se...

Kilde: The Daily Telegraph

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!