Gå til sidens hovedinnhold

Hva med sengetøy som kjole?

Kjoler laget av gamle treningsjakker, sengetøy fra 70-tallet og fars gamle slips spankulerte ned catwalken på Oslo Fashion Week.

(SIDE2): Torsdag på moteuken er dedikert til flere designerne som viser såkalt grønn mote, det vil si at klærne er produsert enten økologisk eller er redesignet.

Mer fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå

Se hele kolleksjonen nederst i saken!

Mote i alt
Merket «3rd Hand» var først ut torsdag ettermiddag og det er designer Anne-Brit Opdahl som står bak retromerket der gjenbruk og redesign er mantraet. Inspirasjonen henter hun kun i gamle klær hun får levert til butikken sin.

Anne-Brit syr om alt hun kommer over til søte, kule og veldig brukervennlige kjoler.

Designeren får inn brukte klær, stoffer og materialer, og prøver «å bruke opp» klærne så godt hun kan.

- Jeg bruker alt av detaljer på de treningsjakkene som er så uformelige at man ikke kan bruke dem. Så sys de om slik at de faktisk ser ut som en ordentlig kjole, forteller designeren til Side2.

Les også: Lilyjets går for grønn mote

Fargerik
Designeren har hatt butikken Alphaville på Grünerløkka de siste fire årene og det er derfra hun syr om gamle klær til nytt.

- I det siste har jeg merket at jeg har blitt fargerik. Nå har jeg mye stoffer i knallgult, sjokkrosa og sterke blåfarger som frister til å sy om til noe kult, sier hun.

Gardiner, dynetrekk, gamle kniplingsduker, treningstøy og gamle kreppbadedrakter er bare noe av gjenbruksmaterialet Anne Brit kaster seg over når hun får sjansen.

- I mitt uttrykk og design er ikke gjenbruk viktig, men jeg liker tanken på at jeg bruker ting om igjen til å lage noe helt nytt.

Stolt
Anne Brit hadde sin lille nevø i salen og han var veldig stolt av tanten sin. Han røpet sin favoritt blant de mange plaggene på catwalken.

- Jeg liker alt hun lager veldig godt, men jeg synes de slipskjolene var veldig morsomme, sier Nicolai Rønning (7) til Side2.

Se hele kolleksjonen nederst i saken!

Side2 følger Oslo Fashion Week hele uka - så følg med for moten, festene og kjendisene!

Les mer om mote her

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Les mer om mote her

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!