(SIDE2): En ny sesong ligger rett rundt hjørnet, og du lurer kanskje på hvilke trender du skal satse på? I så fall bør du ta en ekstra titt både her og i speilet først.

DISKUTER KROPPSFASONGER LENGER NED

Eksperten svarer deg
Ikke alle trender er like fint på alle jenter. Har du for eksempel små pupper, er du kanskje ikke like glad i å stikke dem frem. Da gjelder det å legge fokus på dine mest sexy sider. Hva med en ultrakort kjole, som fremhever beina? Eller en høyhalset genser, som får puppene til å virke større?

Karoline Hestnes er stylist, og jobber i dag for Art Complexion Makeupskole, er fast frilanser for Det Nye, jobber på Oslo Fashion Week og i reklamekampanjer for blant annet Bik Bok. I dag er hun Side2s ekspert i hvordan du skal kle deg etter kroppen din. Les hennes tips her.

Hva passer best til jenter med pæreform, epleform og gutteform?

- En tunika er flatterende, spesielt kombinert med en tights eller en 70-tallsjeans. Nå kommer det også mange lange kjoler. Velg da en som er lett utsvinget hele veien og som ikke er for ettersittende, dersom du har noe å skjule, forteller Karoline.

Hun fortsetter med tipsene til deg som er litt mer rett i kroppen.

- Nå til våren fortsetter trenden med korte skjørt med vidde, det kan være en fin måte og gi litt ekstra inntrykk av mer feminine former. I tillegg kommer det også plagg hvor det er sydd inn volum både på skuldre og på hoftene, samtidig som det er innsving i livet. Se Balenciaga-visningen. Har du små pupper er en løs topp eller kjole med dyp utringning absolutt lov. Mye lekrere enn en kløft servert på fat.

Hva kan du kle deg i dersom du har store eller små pupper?

- Har du små pupper er løs topp eller en kjole med dyp utringning absolutt lov. Et stort brystparti kan flatteres ved bruk av overdeler med v-hals og plagg som «deler opp» brystpartiet, som f.eks. en omslagskjole.

Hva kan du kle deg i dersom du har store lår og store legger?

- Den ultimate buksen for alle disse typer ben vil være de nye 70-tallsinspirerte buksene, vi så smått begynte å spotte på de hippeste i fjor. Du kan enten velge en med vidde/sleng hele veien eller fra kneet og ned. Sistnevnte er mest flatterende for dem som har store lår, da slengen balanser formene.

Hva kan du kle deg i dersom du har stor mage eller smal midje?

- Beltetrenden fortsetter og har du smal midje, bør dette absolutt fremheves, enten med en korsettlignende variant, eller et smalere belte i en knallfarge.

Karoline forklarer at dersom du har en stor mage, bør du legge fokuset et helt annet sted.

- Har du stor mage kan du gjerne velge en lett innsvinget jakke/innendørs blazer, som gir en illusjon av midje. Kombiner gjerne med f.eks. en knyttebluse så fokuset trekkes mot brystet, eller en av sesongens lekre skjerf

Hva kan du kle deg i dersom du er høy eller lav?

- Den snuppekorte moten, med både minikjoler og korte shorts er fint for deg som er lav. Da holder du fokus på beina, og forsvinner ikke i enten lange kjoler eller skjørt som ender midt på leggen.

For høye jenter er derimot nesten alt lov.

- Er du høy, kan du gjerne kle deg i en lang, lekker kjole, være seg hippie eller den mer elegante varianten

Hvilke farger/mønstre fremhever og hvilke forminsker?

- Mørke farger forminsker, og den ultimate fargen sort vil også være en trendfarge for våren og sommeren. Er du smalere på overkroppen og vil «slanke» beina velger du lysere og eventuelt mønstret oventil og mørkere og gjerne ensfarget eller smale vertikale striper på nederdelen og visa versa.

Dette er altså plaggene for deg:
Store legger - slengbukse

Tynne bein - korte kjoler og smale jeans

Store lår - slengbukse og tunika

Store pupper - overdeler med v-hals eller omslagskjoler

Små pupper - dyp utringning og løse topper

Smal midje - belte i livet

Stor mage - tunika

Høy - side kjoler

Lav - korte kjoler og shortser

Forminsker - mørke farger

Fremhever - lyse farger

Les mer om mote her

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!