(SIDE2): Den er alltid dusere og enklere enn vintersminken, men hva er viktigst for våren 2008?

Cosmopolitan-redaktør og sminkeekspert Ingeborg Heldal (34) vet iallfall hva hun skal gå for i år, og deler gjerne sine tips med oss. De aller heteste trendene for våren gjelder særlig maskara, bryn og alt som er rosa.

Diskuter trendene nederst

Rosa skygger:
Rosa i alle varianter er uten tvil sesongens store farge.

- Rosa er alltid aktuelt om våren, men i år ser vi at 80-tallsrosa er tibake, sier Ingeborg. Velg en ton i ton rosafarge, gjerne i en lys variant. Du får rosafarger i hele spekteret , fra varm og oransje til kald og blåaktig. Øyenskygger og lepper kan fint matche hverandre med lik farge, sier sminkeeksperten til Side2.

På catwalken ser vi også en del sterke farger for våresesongen. Designer Karl Lagerfeld stylet sine modeller med papegøyfarger på øynene.

- Sjokkblå, turkis og gul går igjen. Dette er farger som kanskje skremmer noen, men jeg hadde lett det brukt det til fest! Ikke smink fargen helt opp til brynet, men bare litt blått på øyelokket og gull eller gult langs vippekanten under. Velg en blåfarge du trives med, ikke gå for elektrisk blå hvis du synes det blir mye. Se til merker som Chanel og Dior for gode produkter, sier Ingeborg.

Årets dille
Vi husker Juciy Tube-hysteriet for noen år siden da alle måtte ha de lipglossen i sine favorittfarger, men hva blir dillen i år?

Ingeborg tror årets sminkedille havner på maskarafronten og det er ingen liten dille heller.

- Dette er for hverdagsprinsessene som tør å glitre litt! Vi snakker selvsagt om glittermaskara, sier Ingeborg ivirg.

- Ikke tenk fest, men tenk å glitre inn på trikk eller buss om morgenen, vårsola skinner på vippene dine. Det er nydelige rett og slett.

Det er sminkemerket Lancôme som kommer med glittermaskarene Ingeborg allerede har falt pladask for.

- Ta en titt på vårsminken deres, den er den absolutt beste i år, sier hun.

Les også:Legg makeup som stjernene

Helsvarte vipper
Til våren er det mye svart maskara som gjelder, og ikke bare til den store festen.

- Her er det bare å smøre på, skal vi tro make-up artistene vi jobber med. Gå for sort, vi ser ikke noe særlig med fargede maskaraer i år som ellers.

50-tallslepper
Transparente glosser og naturlige lepper er et must om våren, men den rosa leppestiften er tilbake for fullt og skal vi tro Ingeborg er det bare å smøre på.

- Sukkertøyrosa lepper er superhot for våren. Sammen med masse sort maskara blir det helt perfekt. Vi ser gjerne 70-tallet på klærne denne våren, men absolutt 50-tallet på sminken. Litt pin-up aktig er bare fint.

Store bryn
I år er brynene viktigere enn noen gang før. Legg vekk napperen – og la bryna gro! Smale bryn er helt helt ut. La filmdiva Audrey Hepburn og 1980-tallets stilikon Brooke Shields inspirere deg.

- Vi må slutte å nappe. Dette har vi sagt de siste årene, men nå er det helt seriøst. Slutt å nappe!

Da Ingeborg besøkte New York i fjor la hun merke til en viktig ting - de trendy jentene der fylte på med farge for å skape større bryn.

- Men ikke tegn på bryn du ikke har, det må man aldri gjøre. Men fyll gjerne på med ekstra farge for å skape effekten, bruk en øyebrynspensel for å børste de litt oppover og følg de naturlige linjene. Gå gjerne til en hudpleiesalong for å få hjelp til å forme brynene slik du ønsker, sier Ingeborg.

Ingeborg trekker også frem den amerikanske Top Model-deltakeren Renee som en av jentene vi burde se til.

- Hun har helt perfekte bryn. Virkelig sesongens aller beste bryn!

Les også:Få perfekte øyebryn

Skimrende hud
Vi går lysere tidere i møte, og da legges de tyngre fargene og løspudderet på hylla.

- Hver vår er det det naturlige som gjelder, med skimrende og freshe farger. Bruk gjerne litt highlighter og en krem med litt farge i for å friske opp vintertung hud. Litt pudder på pannen og nesetippen er bare fint, men fall aldri for fristelsen med en mørk farge for å virke solbrun. Helena Rubenstein har veldig mange flotte produkter på dette område, som passer til nordisk, lys hud, råder Ingenborg.

En kremrouge er en sikkert vinner om våren, de finnes i utallige farger og konsistenser, og virker lett på huden gjerne sammen med litt foundation. Dette er en sikker vinner skal vi tro sminkeeksperten.

- Man ser ut som man har gått en skogstur og fått naturlig farge!

Jenter vi skal se opp for
Vi har alle være stilikoner vi liker å følge med på, men Ingeborgs stalltips på jenter vi burde følge ekstra med på denne sesongen er følgende:

«Gossip Girl»-stjerne Blake Lively er årets nye «it»-jente, Peaches Geldof for en gjennomført kul stil og selvsagt modellen Agyness Deyn for sin særegenhet.

- Hvis man skal ha et stilikon en burde se til for ynde og glamour er det Dita von Teese. Hun er den eneste stripperen jeg vet om som er sexy uten å være vulgær. Hun kan vi alle lære noe av, mener Ingeborg.

Les mer om mote her

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!