(SIDE2:) - Hei, det er Storm!

Det ringer kun to ganger før stylisten tar telefonen. Og han svarer mens han er i dusjen.

- Jeg har alltid telefonen i nærheten. Alltid, sier han og ler.

- Skal vi møtes til uka?

Tre formiddager senere treffer vi stylisten og Top Model-coachen Storm Pedersen (30) på Grønland, Oslo. Han har allerede vært oppe i timevis med forberedelser til en photoshoot med magasinet Henne. Vi møter ham i studio og han er i full gang med å plukke ut antrekk til modellen.

- De andre her vet ikke at dere kommer, flirer Storm, og viser til resten av teamet med fotograf, frisør og assistenter som jobber konsentrert.

- Men det går nok bra! Skyter han inn.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Jobbet med flere store
Mannen fra Bø i Vesterålen er opprinnelig utdannet dansepedagog gjennom Den Norske Balletthøyskole. Men for drøye seks år siden startet han sin karriere innen makeup og styling. Og siden den gang har det bare gått oppover. Foruten å ha blitt et kjent ansikt gjennom TV3s Top Model, og nå L’Oreals offisielle mage up-artist, har Storm jobbet med stjerner som blant andre Lady Gaga, Marina Abramovic og Cindy Lauper. Her hjemme er Mariann Thomassen favoritten.

- Mariann er det gøy å jobbe med. Hun har sterke meninger, og sammen skaper vi noe nytt.

Storm holder et godt tak rundt iPhonen, snur den og sjekker at det ikke har skjedd noe – selv om lyden er på – og legger den tilbake på bordet. Han unnskylder seg og går til fototeamet for å sjekke bildene som tas. Han ler, gjør noen grimaser bort til Side2, og retter oppmerksomheten alvorlig mot bildene igjen.

Telefonen til Storm ringer, han løper ut, og kommer raskt tilbake med en glossy pose.

- Se så kule, sier han og drar opp et par sko. Fantastisk!

Det går i ett. En vanlig dag for Storm begynner tidlig. I dag klokken 06.00.

- Da startet jeg dagen med å spise havregryn, åtte mandler og litt kanel, sier Storm og ler mens han illustrerer tvangstelling i lufta.

- Så begynte jeg å sy litt til dagens «shoot» her, og organisere ting til dette. Nå sitter jeg her med deg, også er det noen timer til med fotografering før jeg skal hjem å slappe av på sofaen.

På do
Å slappe av for Storm vil si å lese moteblader.

- Når jeg tror jeg slapper av så gjør jeg nok ikke det. Da tenker jeg på alt jeg bør gjøre og alt jeg ikke har gjort. Når jeg slapper av leser jeg magasiner, og da tenker jeg på ideer, så jeg slapper egentlig ikke av. Eller jeg sitter med mobilen.

Storm tar opp iPhonen igjen, klikker på den, og fortsetter:

- Jeg har til og med mobilen med på do. Jeg har hatt mange samtaler på do – folk skulle bare visst!

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet)

- Bitches innen styling?
At Storm spradet inn i moteverden var mer en tilfeldighet. Bestevennen var stylist, og det skapte nysgjerrighet. Men i utgangspunktet tenkte Storm at det kun var «bitches» innen styling. Men bransjen var varmere enn han trodde. I 2008 flyttet han til New York og har hovedsakelig blitt der siden.

- Jeg hadde gjort mye her hjemme, og New York ga meg en større utfordring. Der kan jeg få utløp for det kreative. I Norge er det begrenset med tanke på magasiner og folk tør så lite her, sier Storm, og legger til:

- Jeg prøver så langt som det er mulig å skape noe nytt. Mote handler om å pushe grenser.

Selv blir han inspirert av mye, men spesielt settes tankene i gang av godt lagde klær og klubbkulturen i New York. Og det å sette sammen klubbkulturen til noe mer sofistikert.

- Jeg lurer faktisk på hvorfor folk tør så lite her hjemme. Vi har ressurser og er et rikt land, så hvorfor ikke «gutse»? I New York er det så pulserende og kreativt overalt i hverdagen, og designere og fotografer slår fast at de skal være best. Ikke bra, men best. Det synes jeg er utrolig kult.

Han mener vi har mye å lære av en slik tankegang, og merket janteloven for alvor da han kom hjem fra USA denne gangen.

- Vi må gjøre noe med det. Det er nok klisjé, men folk må slutte å tenke på alle andre. Også må vi la være å klage på andre og se det positive i ting. Hvis noen skiller seg ut så brukes det for ofte negative adjektiver.

Stylisten sender et kort blikk bort på shooten.

- Jeg bryr meg ikke, men jeg leser ikke kommentarfelt lenger!

- Bare klær!
Stylisten synes det er viktig å leke og ha det gøy når man driver med mote. Man skal ikke være redd for å gjøre feil. Det er bare klær, påpeker han – og tar man på seg noe feil, er det bare å ta det av igjen.

Storm trommer løst på telefonen. Han kan virke stresset, men kroppen er avslappet, og han både prater, lytter, ler og har full oversikt over modellen han er til stede for å style.

Og når vi er inne på det å våge. Stylisten dukket selv nylig opp i lilla hårpryd, og Galliano-bukser på Spellemann. Sammen med Mariann Thomassen vakte han oppsikt, men han understreker at mote ikke nødvendigvis handler om å skille seg ut.

- Norske jenter er flokkdyr, og det er ikke noe galt i det. Man kan være flokkdyr og likevel være unik og spesiell. De fleste vil nok, kanskje ubevisst, ha noe alle andre har. Men jeg synes nok de er litt flokkdyr, men det gjør ikke noe – mote betyr ikke å måtte skille seg ut:

- Selv om jeg noen ganger går i crazy outfits så gjør jeg det for min egen del. Jeg er nok litt oppmerksomhetssyk, ler Storm.

Se Top Model på TV3 mandager klokken 20:30.