(SIDE2): Den italienske designeren Elena Miro designer klær som mer eller mindre hyller kvinnens former, og fyldige figur. Under moteuken i Milano i forrige uke viste hun sin høst-og vinterkolleksjon for 2010/2011 - en kolleksjon som både er feminin og sofistikert.

Se bilder fra visningen nederst i saken!

Som alltid når moteukene holdes verden over blir det mye snakk og skriverier om modellenes utseende og størrelse. Flere designere har valgt å bruke «store» modeller, eller modeller med normal størrelse, når de viser sine kolleksjoner. Elena Miro tar det i midlertidig ett steg videre.

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her!

Sofistikert og sexy
Hennes kolleksjon består av plagg som er spesielt smigrende til kropper med kurver, og i Milano viste hun at en fuldig figur er både sexy og sofistikert. Som eneste designer under moteuken i Milano viste hun en kolleksjon designet for en mykere figur, med kun bruk av store modeller på catwalken.

Silke og strikk
Plaggene har en blanding av ulike typer materialer - alt fra delikate siklestoffer til grov strikk. Videre hadde hun et utstrakt bruk av detaljer, men med enkle snitt.

Det er liten tvil om at Miros vil få fram det sterke i kvinnen, da flere av modellene var stylet i femme fatal-stil. Samtidig var det et feminint preg over plaggene, og mye glitter og glamour.

Belte skaper midje
En av gjengangerne på catwalken var et bredt skinnbelte som modellene hadde knyttet stramt rundt livet - et kjent triks for å skape midje og figur om man har en fyldig kropp.

Les også: Kle deg slankere

SE BILDENE FRA CATWALKEN HER:

2939
(Alle foto: Scanpix)