HTML EMBED

(SIDE2): Stylist og programleder Storm Pedersen stiller ofte opp på den røde løperen i ekstravagante antrekk.

Han har også uttalt at stilen til det norske folk ofte kan bli litt kjedelig, og at vi ikke trenger å være så monotone i klesveien.

HTML EMBED

- Vi er lille Norge
Onsdag kveld inviterte magasinet Elle til motefest i Frognerparken, og 500 glamorøse gjester hadde samlet seg for å feire sommeren. Her dukket også Storm opp, men i motsetning til flere tidligere anledninger var stylisten kledt i et noe mer anonymt antrekk.

Iført skjorte og en mørk dressjakke så han ut som en hvilken som helst annen festklar gjest, og i et intervju som ble direktesendt av Elle og TLC i samarbeid med Side2, fortalte han at trusestyling à la Lady Gaga ikke var det han forventet å se denne kvelden.

- Vi er lille Norge og det er ikke veldig mye av det. På parties jeg var på i New York var det vanlig så jeg reagere veldig lite, men jeg skjønner at folk reagerer på den type looks her, sier han.

Storm innrømmer at han heller ikke ønsker å se nordmenn i antrekk lik det de mest utagerende Hollywood-stjernene kler seg i.

- Det har vært litt mye av Gaga og Rihanna nå, og jeg begynner å bli lei av det selv. Jeg håper vi klarer å komme til et litt mer sofistikert sted til slutt, forteller stylisten.

- For mye fokus på utseende
Det er liten tvil om at nordmenn generelt sett har blitt mer trendy, men Storm mener at det av og til kan gå over stokk og stein.

- Vi har alle begynt å bli mer opplyst innen moteverdenen og makeupverden, og vi er mer opptatt av blogging og vi har veldig mye fokus på utseende. Det er nesten slik vi har litt for mye fokus på utseende av og til. Vi må lære oss å slappe av litt, mener han.

Det er også noe annet stylisten gjerne skulle sett mindre av.

- Norske jenter er generelt flinke til å sminke seg. Bortsett fra dem som voldtar solpudderboksen. Jeg er veldig sint på den solpudderboksen til folk altså. Det liker jeg ikke, forklarer han.

- Skrubb
Storm snakket også om sommeren sminketrender.

- Farger, farger, farger er den store snakkisen i år.

- Men egentlig er klassisk vanlig makeup også fresht mener jeg. Det som kommer opp hver sommer er at man ikke skal bruke så mye foundation. Jeg er veldig tilhenger av det. Jeg liker at huden ser fresh ut at og at den gløder og at det ikke ser ut som at det er for mye pudder på, mener Storm.

Det er allikevel ikke sminken som ifølge han selv er det avgjørende elementet for at man skal se bra ut.

- Skrubb, et rosevann og fuktighetskrem før du legger makeupen. Det gjør alt for foundation, svarer han på spørsmål om hva som er hans beste sminketips.

- Skal jeg tråkke i baret nå?
Den fargerike vesterålingen både jobber og bor i den amerikanske motemetropolen, New York og forklarer at det både er fordeler og ulemper, ved å jobbe i «The Big Apple».

- Det er på mange måter ikke så veldig stor forskjell, men den største forskjellen er måten vi jobber på, forteller stylisten.

- Ting som jeg bruker tre uker på å gjøre der borte, bruker jeg tre dager på å gjøre her hjemme for det er mindre her. Sånn sett er det på mange måter mye bedre å jobbe her, men mulighetene er flere der borte, fortsetter Storm.

Til tross for at han mener nordmenn er flinke til å kle seg, innrømmer han at noen kanskje kunne hatt behov for hans hjelp. På spørsmål om hvem han drømmer om å gi en makeover er han derimot noe tilbakeholden.

- ojojoj, å gud. Skal jeg tråkke i baret nå? Det er mange som trenger hjelp da, men jeg tror ikke jeg skal svare på det, sier han litt hemmelighetsfull.