(BIIPMAG): Modellnykommeren Jourdan Dunn (18) er blant celebritene som deltar i Oxfams nye kampanje «Sustain Me». I kampanjen viser hun resirkulerte klær og oppfordrer moteelskere til å gå med second-hand klær.

Pangkarriere
Den britiske modellens karriere har skutt i været siden hennes catwalkdebut i 2007. Hun har allerede blitt kjent som den første mørkhudete Prada-modellen på ti år og blitt stilt ved siden av modeller som Imam og Naomi Cmpbell i italienske Vogues All-Black-utgave.

- Bruktklær er kult
Den 18 år gamle modellen, som vant prisen for beste modell på British Fashion Awards 2008, deltar i veldedighetskjeden Oxfams nye kampanje.

Oxfam har fokus på gjenbruk av klær noe som passer Jourdan godt. Hun mener veldedig shopping er kult og ikke bare en siste utvei for fattige studenter:

- Veldedig shopping er fantastisk: Det er etisk, det er billig og det er originalt, forteller 18-åringen ifølge Bang Showbiz.

Les også:
Omdiskuterte forsidepiker
Se Kate Moss' nye kolleksjon
Hullete og rocka jeansmote
Poserer med tommelen i munnen
Bare mørkhudede i VOGUE
Englands nye it-girl

Nytt og gammelt
Jourdan mener den moderne levemåten krever kombinering av brukte og nye klær:

- Du kan ha på en strålende liten topp og en kåpe som nærmeste er gratis, med et par designerbukser og denne sesongens sko og veske, og det funker. Det er den moderne måten å leve på.

Kjøper du bruktklær? Kommentér nederst!

Skjulte skatter
Kledd i Oxfams bruktklær skal Jourdan, Jaime Winstone, TV-vert for «So You Think You Can Dance» Cat Deeley og skuespiller Honor Blackman delta i organisasjonens kampanje for å få flere folk til å kjøpe bruktklær.

- Jeg kan ikke motstå små second-hand butikker. De er kilden til skjulte skatter og jeg gjør de beste vintagekuppene på de mest overraskende stedene, forteller «So You Think You Can Dance»-programlederen.

- Brukt er fremtiden
Kreativ rådgiver i Oxfam, Jane Shepherdson, insisterer på at veldedig shopping er veien inn i fremtiden:

- Det handler om bærekraftig handling. Du kan dra til Oxfam og kjøpe Faitrade-produkter, eller du kan kjøpe second-hand ting. Slik bidrar du til gjenbruk og resirkulering. Du kan rett og slett ikke kjøpe noe som er dårlig. Alt er bra!

Kjendistrend
Kjendiser som Peaches Geldof, Kate Moss og Sienna Miller har også fått øynene opp for second-hand butikker.

Nå håper Oxfam og Jourdan at også vanlige folk skal kjøpe mer bruktklær.

Dyre designerklær
Selv om Lily Allen også har blitt observert i bruktbutikker har hun også stor smak for dyre designerklær. I fjor skal sangstjernen ha brukt 100 000 pund på designerklær:

- Folk forteller hvor forferdelig jeg ser ut hele tiden. Tenk hvis jeg ikke hadde brukt 100 000 pund på klær, forteller Lily til sitt forsvar.

23-åringen forteller også at hun har en stor Chanel-sekjon i garderoben.

Siste fra biipMag: Gå til forsiden her.