Gå til sidens hovedinnhold

Kjolene vi aldri glemmer

Svanehode og sikkerhetsnåler - visse kjoler forblir legendariske.

(SIDE2:) Lady Gagas kreasjoner og Victoria Beckhams supertrange kledninger, dette er kjolene vi alltid vil huske.

Se bildekarusell lenger ned i artikkelen.

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

Moteikoner
Vi husker dem flere år etter at de ble båret av filmstjerner og popartister. Noen kjoler blir husket for dens dype utringning, mens noen blir husket for dens helt spesielle snitt og form. Andre kjoler igjen blir husket på grunn av personen som bar den. For eksempel så har vi Marilyn Monroes hvite, lekre kjole som kan vel sies å ha blitt selveste «Marilyn Monroe-symbolet» nummer én.

Da prinsesse Diana giftet seg med prins Charles i 1981 var det hennes eventyrlige brudekjole mange snakket om. Kjolen ble designet av ekteparet David and Elizabeth Emmanual, og den hadde store puffermer og var laget av silke, taft og blonder. Slepet var over 7 meter langt og brudekjolen var håndbrodert med 10.000 perler.

Les mer om mote her

Audrey Hepburn gjorde virkelig den lille sorte kjolen til et motestempel. Kjolen skuespilleren hadde på seg i «Breakfast at Tiffanyes» fra 1960 har blitt kåret til tidenes beste filmantrekk. Til kjolen bar hun et perlekjede og et par svarte hansker, og håret var elegant oppsatt og pyntet med glitrende detaljer. Audrey Hepburn har helt klart gjort den «lille sorte» til en evig klassiker.

Elsket og hatet
Men selv om noen blir husket for hvordan de strålte i sine flotte kjoler er det også de som blir husket for sine meget avslørende kjolevalg. Jennifer Lopez skapte store overskrifter da hun kom i en grønn Versace-kjole til Grammyutdelingen i 2000. Moteekspertene både elsket og hatet den. Noen syntes kjolen hadde altfor dyp utringning og ikke passet å ha på seg til et slikt arrangement. Andre igjen hyllet Jennifer Lopez for hennes dristige og modige kjolevalg og mente den satt perfekt på artistens flotte figur. Også Jennifer Aniston fikk mye oppmerksomhet for sin kjole med dyp utringning hun bar på «Golden Globe»-festen i 2004. Noen mente den viste altfor mye av Jennifers brystparti, mens andre ga kjolen terningkast seks.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Kjolebom?
Stjernene vasser i tilbud fra toppdesignerne når de skal på den røde løperen, men det er ikke alltid de er like heldige med valg av antrekk. Björks svanekjole fra 2001 er kåret til tidenes verste Oscar-kjole. Folk sperret virkelig opp øynene da de fikk se artisten i en kjole med en svane hengende over skuldrene. Kjolen har blitt latterliggjort mye i ettertid, både av motebransjen og kjendiser som komiker Ellen DeGeneres. Under Grammy-utdelingen i 2001 hadde Toni Braxton valgt en svært så sexy, hvit kledning. Det er i hvert fall ingen tvil om at sangstjernen fikk like mye oppmerksomhet for sin dristige kjole som sin Grammy-award.

Se bildene:

3565

Kommentarer til denne saken