(YEYE): Det er som Gisele en gang sa: «mote er ikke alt». La oss ikke glemme at dama er supermodell, og vet hva hun prater om. Men hva mener hun egentlig? Les, så skjønner du kanskje hva vi mener når vi sier «kle deg med selvtillit»!

Motepress: den store stygge ulven
Du tenker sikkert at din klesstil er kul, og det er den sikkert. Men hva med den toppen du kjøpte forrige uke - kjøpte du den fordi den fikk deg til å føle deg bra, eller fordi «alle andre» sa du burde kjøpe den? Syntes du egentlig den hadde litt rar utrigning, eller satt litt rart? Vel, da er du offer for det de fleste blir en gang: motepress.

I dag kan det diskuteres om merkepresset er stort - H&M er ikke dårlig reklame lenger, og om du har noe fra en vintagebutikk er det bare creds. Men har du tenkt på om du liker moten? Uansett hvilket merke du liker, så er det alltid noe som er populært, og som det skal mye til for å stå imot. Som slengbukser - liker du det egentlig, eller har du det fordi du vet at folk ser på deg og tenker, «oi, hun der er skikkelig in»?

Siste 5 fra Mote og skjønnhet
Sko i alle fasonger
Penere enn du tror
Mye stress for modeller
Hemmelighetene bak suksessen
Gaultier-sminke for menn

Eier du klærne, eller eier de deg?
Nå som vi har fått deg til å tenke på det: hvordan går du med disse klærne? Det har skjedd mang en gang at man ser stjerner på den røde løperen som har kjoler der kjolen er stjernen, og de bare er kleshengeren (og ikke at kjolen bare er det den er - en kjole). Hva trengs for å få deg til å eie klærne? Jo, det er ikke mye:

selvtillit!

Selvtillit er det kuleste tilbehøret
Det kan ikke sies nok: selvtillit er nøkkelen til et flott antrekk. Du kan få selv de mest baggy joggebuksene dine til å se kule ut, så lenge du bærer de med stolthet, som om du synes de er minst like kule som designerjeans. Folk ser ikke bare på hvilke klær du har på deg, men også om du ser ut til å trives i de. Ser det ut som om du gjerne skulle hatt på deg noe annet, er det garantert fordi du ikke har selvtillit nok til å tenke at antrekket er kult.

Klær + gåsehud = bra kombo
Neste gang du er i en butikk og prøver klær i det fryktede prøverommet, gi deg selv litt tid og bruk et par andre øyne enn vanlig. Se etter om klærne ser bra ut, men først og fremst, kjenn på følelsen de gir deg - merker du en slags spenning ved tanken på å bli sett i den toppen? Føler du deg fantastisk i den? Da er det en topp du mest sannsynlig burde kjøpe.

Tips: når det gjelder størrelse er altfor mange opptatt av at størrelsen skal være small, og at hvis du har mer enn 36 så er du tjukk. Dette er for dumt! Greit, kanskje du får på deg en small-genser, men hvis den ser ut som et pølseskinn kan det være smart å ta en større. Spiller tallet eller bokstaven noen rolle, når det egentlig er utseendet klær handler om? Poenget er: gå med den størrelsen som ser bra ut på deg - enten det er small eller large!

Få mer oppmerksomhet
Så neste gang du tar på deg slengjeansene du egentlig ikke vet om du liker, tenk at de er fantastiske, og ikke minst - at du er enda mer fantastisk! Prøv det ut, og legg merke til hvor mange som ser på deg. Vi garanterer deg at det er 50 prosent fler, om ikke mer!

Har du antrekk du egentlig ikke liker? Hva synes du, holder det å ha et kult antrekk? Kommentér under saken!

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her!