(SIDE2): - Jeg samler på jumpsuits og jeg så i alle fall en som jeg har skikkelig lyst på her i kveld, sier Mariann Thomassen da Side2 møter henne etter fire visninger i den gamle Posthallen i Oslo der moteuken er i gang for fullt.

Onsdag kveld sto Rikke Wiksén, C. Øberg, Taule Design, Morami, Sadoni Couture, Mette Møller, Riccovero og Batlak & Selvig på programmet.

Se stor bildeserie fra onsdagens visninger nederst i saken!

Se alle kjendisene fra åpningen her!

Favoritter
Kledd i fargerik norsk design fra topp til tå fortalte Surferosa-vokalisten oss gjerne om sine favoritter så langt på moteuka.

- Morami liker jeg veldig godt, de har en veldig fin kombinasjon av smykker og klær i sin kolleksjon. De hadde en skikkelig kul jumpsuit også, som jeg likte veldig godt. Jeg har virkelig dilla på hele drakter med lange ermer for tida, nesten litt sånne pysjamasaktige drakter, ler Mariann.

- C. Øberg har alltid sjarm, Batlak og Selvig har jeg stor sans for og kjøpte tilbehøret deres fra forrige kolleksjon. Fjorårets debutant Solveig Elton Jacobsen er jeg veldig stor fan av også, sier hun.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Anti-jante
Mariann er selv nøye på at man skal kle seg som man vil.

- Tenk som brasilianerne, gå for det du synes er kult på deg selv uansett hva andre måtte mene. Det er da man ser best ut! Jeg er så lei av janteloven her hjemme. Jeg har alltid vært helt anti-janteloven, tror nesten jeg skal begynne å kalle meg anti-jante, sier hun og viser stolt frem sine slangeskinnsko.

- Disse kaller jeg bare Crocodile Dundee.

Les også: Gjett hva kjendisene på moteuka MÅ ha

- Ikke fantastisk
Stylist Jan Gunnar Svenson kom direkte fra moteuken i København til den norske moteuka i Oslo. For han ble det en stor kontrast til den store moteuken i den danske hovedstaden der visningene er store og staten er mer generøse med midler til design.

- Det er jo klart at den norske moteuken får svært lite offentlig støtte og alt handler om penger. Derfor blir det heller ikke så bra som det kunne blitt. Fra de ferskeste designerne savner jeg en klar rød tråd og klart gjennomtenkte ideer gjennom hele kolleksjonen, sier Jan Gunnar til Side2. Han har blant annet jobbet en årrekke som stylist for bladet KK.

- Jeg gir alle en sjanse, og det er mange jeg har store forventninger til denne uken. Iselin Engan var helt nydelig forrige gang, så der forventer man jo en del. Men i kveld ble det ikke det helt store for min del, Riccovero leverer alltid bra. Og Batlak og Selvig var kort, men godt, sier han og viser til den under fem minutter lange visningen til designerduoen som stakk av gårde med Nåløyet-prisen i år.

Les mer her:Nåløyet til nybegynnere

Les mer om mote her

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Side2 følger Oslo Fashion Week - hele uka!