(SIDE2:) Moteekspert og stylist Jon Lundemoen mener dyreprint og trenchcoat er to nøkkelord i høst.

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

Lady-stil

- Det er så utrolig mye å velge mellom når det gjelder høstens trender! forteller Jon Lundemoen til Side2. Stylisten har jobbet i motebransjen i over fem år og han er blant annet kjent fra TV2-programmet «Sommertid».

- «Lady-looken» med den litt mer klassiske stilen vil være svært gjeldene. Det vil også bli litt mer av 50-tallet og moderniserte 50-tallskjoler.

Moteeksperten forteller videre at de typiske høstfargene som grått, lilla, sort og brunt også vil være trendy denne sesongen.

- Det er den «vanlige høstfarepaljetten» og veldig mye strikk, masse grå strikk. Og det vil bli flere plagg av for eksempel ull og råmateriale.

Jon sier også at det er viktig man ikke prøver seg på alle trendene samtidig, men at man tenker på finne sin egen stil.

- Ikke bland dyrt og billig bare fordi det står i bladene. Pass på at plaggene matcher hverandre, forklarer moteeksperten.

- For å forklare hva jeg mener så kan et lekkert skinnbelte på en billig bukse «løfte» opp buksa. mens et billig «plastbelte» kan få den fineste Pradabuksa til å se simpel ut for å sette det litt på spissen.

Stylisten forteller at man skal tenke små detaljer og bruke trygge basisplagg sammen med høstens trender.

- Du trenger ikke å slenge deg på hver eneste trend. Skap din egen stil og la deg inspirere av motene.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Leopard
Dyreprint har vært i motebildet en stund og trenden forsetter også til høsten. Jon mener at leoparddetaljer er en sikker vinner.

- Et leopard-skjerf eller et par pumps i leopardmønster passer perfekt til en sort kjole, tipser stylisten.

Men selv om dyremønster er trendy betyr det ikke at du skal kle deg i dette fra topp til tå.

- Pass på så det ikke blir for mye, men bruk det som et hjelpemiddel og et kult tilbehør til å matche antrekket, forklarer Jon.

Jakketrender
Et annet mote-must i høst er trenchcoaten, jakken som var en hot trend allerede i vår og forrige sesong blir enda mer trendy i høst.

- Trenchcoat vil være veldig populært og moteriktig. Jeansjakker og skinnjakker vil også fortsette å være trendy til høsten, forteller moteeksperten. Han nevner også at vi vil se mye av parkasen og dressjakka.

Når det gjelder sko så vil høye hæler og boots være det mest moteriktige å gå med i høst.

- Sko med tre-detaljer som begynte å komme i sommer vil også videreutvikle seg, sier stylisten.

Jon forteller til slutt at Dr. Martens-sko er veldig stort i utlandet og at «massive» sko vil bli populært til høsten og vinteren.

Les også: Hannelis høstfavoritter