OSLO (SIDE2): «Affordable Luxury» er navnet på Lindexs designkolleksjon. Det er den svenske designeren Ewa Larsson som står bak kolleksjonen, og Side2 møtte henne da hun var i Oslo for å presentere sitt verk for pressen.

- Det var Lindex som kontaktet meg og lurte på om jeg ville designe for de. Det er moro at de satser på folk som har jobbet internasjonalt, og det er kult at kjedene vil ha en designers syn på moten, sier Larsson til Side2.

Se bilder av kolleksjonen i bildekarusellen nederst i saken!

Larsson har lang erfaring fra designerbransjen. Hun har jobbet med velkjente merkenavn som Acne, Plain Sud, Tara Jarmon, H&M og Joop. Hun har også arbeidet mange år i Paris - men da mye i kulissene og ikke i front som hun gjør i sitt samarbeid med Lindex.

- Jeg har hentet inspirasjon fra blant andre Madeleine Vionnet, en kjent motedesigner på 1920 og 30-tallet. Vionnet var en sterk dame, som blant annet var med på å frigjøre kvinnene fra korsettene, avslører designeren, som også har hentet inspirasjon fra motefotografen Helmut Newton.

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her!

Kontraster
Larsson synes det er fint at det kommer et mer kreativt uttrykk i butikkene. I sitt designarbeid har hun hatt stor fokus på detaljer og volum, og siden fargepaletten er i sort og offwhite er det en kontrastfylt kolleksjon designeren presenterer.

- Kolleksjonen er ung, rocka og moderne. Du kan si den er laget for en glad, heftig og vakker jente som skal på ferie, sier Larsson.

Spesialdesignet trykk
Side2 synes den 14 plagg store kolleksjonen er en herlig blanding av romantiske og rocka plagg. Flere av kjolene gir assosiasjoner til 1920-tallets feminine og voluminøse aftenkjoler, og de herlige materialene i voluminøse snitt er prefekt for varme sommerkvelder

Det er Moa Bartling som har laget tekstiltrykket spesielt for den svenske motekjeden, og ikke et eneste plagg skal visstnok være helt like.

- Materialet er i polyester, og dette stoffet har et sterkere uttrykk enn naturlige fibre. Du kan si det er litt futuristisk preg på materialene, forklarer designeren.

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

Smykke kolleksjon
Men det er ikke bare klær den erfarne designeren har designet. Lekre smykker og armbånd er en del av kolleksjonen, og er med på å løfte antrekkene til luksuriøse høyder. Dette er andre gang Larsson designer en «Affordable Luxury»-kolleksjon for Lindex, men det er designerens debut som smykkedesigner.

- Dette er første gang jeg lager smykker, og det er et luksuriøst preg over disse. De står sammen med plaggene, avslører designeren.

- For enhver kropp
Den svenske modellen Emma Wiklund var også til stede da Lindex presenterte sin Affordable Luxury kolleksjon. Wiklund har lenge jobbet som modell for kleskjeden, og hun mener kolleksjonen passer for enhver kropp.

- Det er anvendelige klær, som passer for enhver kropp. Det er litt luksus og rolig og ikke for mye kan man si. Det er rent og enkelt, sier hun til Side2.

En av hennes favoritter er en av de korte stroppekjolene i sort, og hun liker at designeren har mye fokus på detaljer.

- Jeg synes disse detaljene her bak er heftig. Jeg føler meg trygg med denne på, denne vil sitte, sier Wiklund og peker på den spesiell låsen som flere av kjolene har.

Kamp blant billigkjedene
Det har den siste tiden blitt en trend for kjedebutikkene å få velkjente designere til å lage spesialkolleksjoner.

H&M er kanskje de som har gjort dette lengst, men flere av de andre kjedene følger etter. JC lanserte nylig JC + Stylein og både Jenny Skavlan og Charlotte Thorstvedt har designet egen kolleksjoner for Bik Bok.

Det er liten tvil om at dette er til fordel for kundene, som får muligheten til å kjøpe designinspirerte plagg til en billig penge.

«Affordable Luxury»-kolleksjonene blir å finne i butikkene fra 26. mai.

SE BILDER FRA «AFFORDABLE LUXURY» KOLLEKSJONEN HER:

3070