(SIDE2): TV-serien «Mad Men» er den nye it-serien i USA - alle vil ha en bit av den og nå er den nominert til hele seksten Emmypriser, blant dem prisen for beste dramaserie.

Les også: Sett denne serien? Det bør du!

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Provoserende
Serien er provoserende, sexy og iskald - satt i 60-årenes New York der reklamebransjen gjorde sitt inntog for fullt. Menn var menn med stor M og kvinnene ble (som oftest) sett på som sexobjekter på kontoret Sterling Cooper Advertising Agency. Kvinnene må tåle å bli både glodd og klådd på, og de må ikke finne på å klage. Men de var til fingerspissene velkledt og bet i seg det meste fra aggressive mannfolk (i alle fall hvis vi skal tro serien).

Se bilder av moten nede i saken!

Overgang
Designer Janie Bryant selv forklarer på seriens hjemmeside at 60-tallet var en overgangsperiode for kvinnemoten. Kjolene og skjørtene ble kortere, de begynte å krype fra rett under kneet og oppover, og var ikke minst langt mer kroppsnære enn 50-tallets korrekte husmorstil. Livet skulle fremheves og puppene like så. Men Bryant har både med elementer fra 50- og 60-tallet i sin kostymedesign.

Hvis du liker stilen så la deg inspirere av de kvinnelige hovedrollene:

Peggy Olson(Elisabeth Moss)
Peggy er den nye på kontoret i sesong 1 og jobber som sekretær for hovedrolleinnehaver Don Draper. Hun ser ut som en litt kjedelig og traust liten jente, men klærne hennes kommer seg betraktelig etter hvert som serien tiltar. Vide skjørt, trekvartermet kjoler og søte kardiganer er hennes valg. Uskyldig og feminint, pluss at det er veldig pyntet og pent.

Joan Holloway(Christina Hendricks)
Joan er kontorets lille vamp og sjefssekretær. Rødhåret med perfekt frisyre og sminke hver eneste dag og den absolutt best kledte av alle kvinnene. Trange blyantskjørt, hele trange kjoler og nydelig tilbehør som skjerf, smykker og vesker er hun den frekkeste og kuleste av de alle. Joan vet hvordan hun skal få alle mennene til å sikle som hundevalper og hun er heller ikke redd for å gjøre det.

Betty Draper(January Jones)
Husmor på heltid og gift med seriens hovedrolleinnehaver Don Draper er den 28 år gamle Betty på leting etter seg selv. Hun er prefekt til fingerspissene hver eneste dag for å gjøre sin mann lykkelig, men selv sliter hun med sin egen lykke. Kledt i 60-tallets husmorantrekk med søte kjoler med smalt liv, vidde i skjørtet og hel topp er hun perfekt i stilen. Plisséskjørt, blomstermønster og alltid rød neglelakk og lepper gjør henne ultrafeminin - hun ser ut som en uskyldig Marilyn Monroe.

Les anmeldelse av serien: Penger, sex og reklame

543

«Mad Men» vises på Viasat 4 her hjemme.

Les mer om mote her

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!