(SIDE2): Designer Helene Westbye bobler over av entusiasme, hun har inspirasjonen utenpå. Vips så var det gjort!

- 1950-tallet har uten tvil vært til inspirasjon denne gangen. Jeg fant en gammel husmorsbok hjemme hos mamma, en av disse gamle bøkene man måtte lese før en kunne begynne på «framhaldsskolen» vet du, ler hun.

Side2 følger Oslo Fashion Week - her er programmet!

Husmortips
Og Helene ble så fascinert av husmorstipsene at hun bestemte seg for å lage en tilbehørskolleksjon som har fått navnet «The Return of the Crazy Housewife and the Funky Houseband» - veskejentenes tredje kolleksjon som skal vises på Oslo Fashion Week i helgen.

Tips som «ikke spis og strikk samtidig» får frem latteren hos de fire jentene som startet med veske- og skodesign for litt over et år siden. Side2 møter tre av dem en uke før visningen på moteuken og de er alle litt stresset. De har nemlig også fått showroom i Milano og der skal produktene deres i salg samme dag som visningen i Oslo.

- Jeg tror nordisk design er noe eksotisk i Italia, Midtøsten og Asia hvor veskene skal selges. De digget også funksjonaliteten med produktene våre, sier Helene som sammen med Line Staxrud Eriksen, Hanne Tvedt, Elisabeth Hatlem og Marie Helene Engelsen Flatval utgjør vesketeamet Vips.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Funksjon viktig
Funksjonalitet er det første kravet til Vips. Alle produktene må ha lure løsninger som gjør hverdagen litt enklere. Og denne gangen har de husket på mennene også.

- Dette er for menn som trenger tilbehør med smart funksjon. En stor pc-veske og en veldig handy tredelt toalettmappe er blant tilbehøret vi har laget til gutta, forteller Line Staxrud Eriksen.

Annerledes visning
En tilbehørsvisning er ikke så vanlig på en moteuke, og som debutanter i år har jentene fått litt å bryne seg på når det gjelder catwalken.

- Men hvordan skal dere vise produktene på catwalken?

- Uten å røpe for mye så er klærne modellene skal bruke sydd på en slik måte at veskene og skoene kommer frem på best mulig måte. Vi føler vi har løst visningen på en god måte, så det blir spennende å se. En husmor og en handyman skal vise frem produktene, sier Line.

Tilbehør
Vips har en signaturveske som har fått kallenavnet «Lille Vips» og er kjent for sine mange smålommer, et lite speil og nøkkellenke, senest bruk av Christel Alsos på Spellemannprisen.

Men jentene tipper at den mest populære vesken denne sesongen blir en kjempestor veske i lammeskinn med en stor sløyfe på. Store og små lommer til mobiltelefonen, småpenger og sminke er selvsagt laget, speil, lenke til nøkkel og rom til vannflasken. De har tenkt på alt.

-Men blir dere mer organiserte med slike vesker?

- Å ja! utbryter alle tre i kor. Ingen tvil om det altså.

- Nå finner jeg alltid nøklene mine og telefonen min, det er helt supert, sier Helene.

Les mer om mote her

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!