(SIDE2): - Det er bedre å være litt for tidlig ute enn for sent, sa en smilende Mette Hanekamhaug til Nettavisen torsdag kveld.

Da hadde hun stilt opp 40 minutter for tidlig til den årlige middagen for stortingsrepresentantene og regjeringsmedlemmene på Slottet.

Les mer om det her: Den yngste kom først

Når Side2 snakket med henne tidligere på dagen var hun hemmelighsfull når det kom til hva hun skulle ha på seg på festen. Men i bloggen sin la hun ikke skjul på at hun hadde forberedt seg godt.

- Skal i dag hente den nye kjolen jeg har kjøpt til middagen på Slottet torsdagen. Er første gang i mitt liv jeg har kjøpt en «finkjole», føles for å være ærlig litt rart. Men fin er den! Har prøvd den to ganger nå, siste gangen i går. De skulle kun gjøre noen små justeringer til slik at den er klar for å hentes i dag, skrev hun i bloggen sin.

- Jeg gleder meg veldig. Det er fint av kongefamilien å invitere til middag hvert år. Den første middagen på slottet blir spennende og høytidelig, sa hun til Side2.

Les mer om det her: Spent før første middag hos kongen

Stortingets yngste har beskrevet dette som drømmejobben, og allerede før hun har kommet skikkelig i gang har hun blitt en populær representant.

Les også: - Drømmejobben er min

Kjendisstylist Storm Pedersen er Side2s faste motekommentator. Han triller hver mandag moteterninger på kjendisene i «Skal vi danse», og i år som i fjor har han tatt for seg gjestene på den årlige middagen på Slottet.

Han gir Mette Hanekamhaug relativt lunken tilbakemelding for hennes antrekk. Mette-Marit derimot får terningkast seks for sitt antrekk, og hylles som en «vidunderlig» av stylisten.

Terningkastene ser du under. Store bilder ser du nederst.

sxd41af4
sxd41af4

Siv Jensen

Siv ser som vanlig helt strålende ut, og velger stadig gode snitt for sin kropp! Dette er klassisk og pent. Mørke kjoler gjør magi, gang på gang!

Terning Spray 4
Terning Spray 4
sxd41ad3 2
sxd41ad3 2

Mette Hanekamhaug

Det er tydelig at dette er en nybegynner. Jeg skal ikke være slem, men det hadde jo vært greit å vise noe med kvalitet, når man først har havnet i den stillingen som hun har. Når hun representerer, så bør en ny ung debutant vise noe mer ungt og vennlig for øye, enn å velge ut noe fra Stortingets gamle kostymelager! Les noen magasiner, og bli kjent med noen designere, så begynner du snart å skjønne kvalitet. Gode snitt og sofistikerte sammensetninger, og hvorfor norske designere trenger mer penger!

Terning Spray 3
Terning Spray 3
kristin halvorsen
kristin halvorsen

Kristin Halvorsen

Oisann! Her var det tapas til alle! Dette ser ut som en buffet, med en miks fra mange forskjellige kokker! Hva det har kokt ned til skjønner jeg ikke, men det kan minne om lapskaus! Dette er svært uheldig. Du som alltid er så velkledd, hva skjedde?

Terning Spray 2
Terning Spray 2
erna solberg
erna solberg

Erna Solberg

Erna stråler for tiden, det er helt tydelig! Men nå har hun begynt å kjøre seg litt fast i det samme snittet som hun alltid ender opp med! Det er vel og bra det. Men, i hennes egen forvandling fra tidligere er det nå på tide at hun skaffer en designer som kan være med henne i den prosessen, og ikke bare få denne standardløsningen for hver gang. Noe annet spennende, som får henne til å skinne enda mer! Du får skryt for å følge opp kjolelengden fra sist slottsmiddag, da den var noe høyere opp og i ingenmannsland!

Terning Spray 3
Terning Spray 3
inga marthe
inga marthe

Ina Marie Eriksen Søreide

Dette er ikke dumt Ina! Du følger din egen tradisjon, ved å ikke ha smykker, men smykker er på tur tilbake igjen. Du kunne gjerne ha valgt noen enkle og interessante diamanter til denne kjolen! Den sitter for øvrig svært bra på, og dette er rent og pent!

Terning Spray 4
Terning Spray 4
sxd41d2b 2
sxd41d2b 2

Marit Nybakk

Fargene som Marit har valgt er absolutt i tråd med det som er «korrekt» for hennes type. Personlig er jeg ikke for å nødvendigvis være slave av denne tanken med å tenke fargekart og årstid, for det begrenser en veldig. Det er også flere løsninger der ute som kan gjøre underverker, selv om det er fra feil «årstid»! Men fargene kler Marit svært godt! Det som skurrer litt her, er at skjørtet gjør henne litt formløs. Jeg skulle gjerne sett at håret fikk en annen form! Men helhetsinntrykket er pent!

Terning Spray 4
Terning Spray 4
sxd41d66 2
sxd41d66 2

Tora Aasland

Tora har denne styrken, som mange kvinner skulle ønske de hadde! Hun kan nesten gå i hva som helst og stadig se like flott ut, for hun bærer alt med «grace»! Går vi nærmere på denne drakten, så savner jeg den lille originaliteten i antrekket som løfter det fra å bli en standardløsning med korsettet overdel, og blandingen mellom silke og organza. Men på tross av det ser hun nydelig ut, og valget av smykke er interessant!

Terning Spray 4
Terning Spray 4
sxd41d7d 2
sxd41d7d 2

Lisbeth Berg-Hansen

Lisbeth måtte ha dødd da hun møtte dama til Peter N. Myhre, fordi de endte faktisk i samme kjole. Det er jo døden for alle i et slikt lag! Men, det underlige er at Lisbeth faktisk ser svært bra ut i den, mens Peter N. Myhres utvalgte, valgte en løsning som så noe billigere ut.Det er interessant i og med at det er samme kjolen! Lisbeth skal ha kred for det sofistikerte uttrykket, men om hun kunne valgt linser i stedet for briller, ville det vært å foretrekke!

Terning Spray 4
Terning Spray 4
mette marit
mette marit

Mette-Marit

Mette Marit er et forbilde! Hun klarer å vedlikeholde sin seriøse og sofistikerte karakter i en tidsriktig ånd, uten å gå «overboard» ved å velge ut noe totalt borte fra sin rolle. Jeg vil jo tro at dette er i tråd med hennes egen smak, og ikke bare i rollen som vår neste dronning.Så Norge burde virkelig vite å sette pris på denne skatten, som har et sofistikert tilsnitt ut til fingerspissene! Det er også godt å se at et slikt håndverk klarer å fylle rommet i samtiden, uten å bli kjedelig! Mette Marit er ikke noe annet enn vidunderlig!

Terning Spray 6
Terning Spray 6
sxd41e38 2
sxd41e38 2

Inga Marte Thorkildsen

Dette er helt nyyydelig! Inga Marte forstår oppskriften gang på gang. Du kan kunsten med å se breathtaking ut, uten å velge noen av disse grusomme ballkjolene som mer er ment for skoleball for små barn! Hun ser klassisk flott og ut, men det blir ikke kjedelig og «gammelt»! Dette hører hjemme på en rød løper og eller en slottsmiddag eller to! Hun ser supersofistikert og totalt effortless ut... selv i «jersey»!

Terning Spray 5
Terning Spray 5
sxd41f90 2
sxd41f90 2

Jenny Klinge

Beklager, men dette blir nokså kjedelig! Det er en klassisk variant som sitter pent over bysten, men det er totalt uinspirerende å se på. Selve designet på kjolen uteblir, da det ikke er noe annet enn gammelt oppgulv av en standard modell, med altfor åpenbart valg av stoff!

Terning Spray 3
Terning Spray 3
sxd41fc4 2
sxd41fc4 2

Sonja Mandt-Bartholsen

Dette her er velkledd for en slik anledning! Kjolen har perfekt lengde, og sitter som den skal sitte! Men veska er bitte lite grann grusom, og hold nå denne veska som om det var en veske og ikke som om det var en pose boller fra seven eleven! Men alt i alt er dette nydelig!

Terning Spray 4
Terning Spray 4

2499