(SIDE2): Du husker henne fra «Frida»-filmene på 90-tallet, den unge, forelskede jenta som ble superpopulær hos tenåringsjentene. Men for Maria Kvalheim (30) er det nå mote som gjelder, skuespilleryrket har hun lagt på hylla.

- «Frida»-filmene og jobben som skuespiller var en utrolig god erfaring, og noe jeg drev med i mange, mange år. Men etter den tredje filmen om Frida var det nok, jeg var fornøyd, forteller Maria til Side2. Vi besøkte skuespilleren som ble stylist og journalist i hennes nydelige leilighet på Skøyen i Oslo.

Ikledt en rosa, sort og hvit silkekjole med blomstertrykk fra Zara, svarte strømpebukser og ballerinasko ser Maria vårlig og vakker ut. Men hennes klesskap er delt i to for sommer og vinter.

- Jeg blir nesten to personer, fargerik om sommeren og svart om vinteren.

Se bilder av Marias 10 siste motekjøp nederst i saken!

Mote og stylist
Side2 tok en prat med Maria om mote, noe hun er lidenskapelig opptatt av.

- Det ble naturlig å jobbe med mote etter at jeg begynte i butikk som 16-åring. Gleden over vakre klær kom gradvis ettersom jeg jobbet som husmodell, PR-agent og i bladet Tique. Nå studerer jeg journalistikk, og vil kombinere det med stylistjobben, forteller Maria. 30-åringen er i dag stylist for magasinet Cosmopolitan.

- Hva Må du ha?

- Jeg må ha svarte ballerinasko. Det leter jeg alltid etter! Og hvite singleter, det kan man aldri få for mange av, ler Maria.

Vesker og smykker er hennes lidenskap, og noe hun ikke kan får nok av.

- Jeg kjøper heller tilbehør enn mange andre ting. Jeg kjøper klær jeg vet jeg blir veldig glad i, også kan jeg heller freshe opp antrekk med tilbehøret.

Av designere har Maria flere favoritter, men trekker frem franske Lanvin, Balmain og norske Batlak & Selvig.

- Jeg synes høstkolleksjonen til Batlak og Selvig var helt fantastisk. Alt er sesongbetont når det gjelder favoritter, men Lanvin og Balmain har alltid mye nydelig.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Modellinspirasjon
Maria har bodd i Madrid, og har en spansk modell ved navn Lara Ponte som inspirasjon til egen stil og til arbeidet sitt.

- Hun er veldig flink til å lage sin egen vri på ting, det liker jeg veldig godt. Det hadde selvsagt vært veldig moro å få jobbe med henne en gang, sier Maria.

Men det aller feteste hun har gjort i sin motekarriere er å gjeste moteuken i Paris, og se visningen til Karl Lagerfeld for Chanel.

- Det var helt utrolig, jeg følte jeg fløy etterpå! Det blir litt som en filmentusiast som ser sin favorittfilm, slik kan den opplevelsen beskrives for en som elsker mote. Det er et kunstverk, sier hun.

TI SISTE MOTEKJØP:

1. Lakserosa kjole kjøpt på marked i Marrakech.
Kjolen er lang, håndbrodert og i vakker laksefarget silke. Maria selv ble strålende fornøyd med kjolefunnet som hun prøvde i all hast på et bakrom i en gammelt sjappe. Silkekjolen var den eneste de hadde i butikken og ble et lite kupp for stylisten.

- Denne kjolen er min yndling for denne sommeren og jeg måtte bare ha den rett og slett. Den er perfekt til sommerfester og bryllup, sier hun.

2. Parfymen «Daisy» fra Marc Jacobs.
Flakongene er liten og søt, og selvsagt med en liten prestekrage på.
- Lukt på den da, den lukter så nydelig sommer og blomster.

3. Smykker i agat og røde stener.
- Armbåndene er kjøpt i Madrid og øredobbene i København. Jeg elsker å kjøpe tilbehør, vesker og smykker er uten tvil en lidenskap. Til våren og sommeren liker jeg fargerike smykker, agape og lakserosa er nydelig.

4. Svart skinnveske fra Isabella Marant.
- Denne bare elsker jeg. Den er i deilig mykt skinn og er søt og rocka. En veske jeg kan bruke til alt!

5. Rød neglelakk fra YSL.
- Neglelakk bruker jeg hele tiden, det er et must.

6. Rouge fra Lancôme.
Rosa rouge med en pyntet med søt liten blomst er sminke etter Marias smak.
- Det er viktig med god makeup, og denne er både søt og i en fin farge.

7. Kjole fra Day Birger et Mikkelsen.
- Jeg liker veldig godt korte kjoler, det bruker jeg hele sommeren med lave sko til. Denne er i silke og kjempesøt, synes jeg.

8. Silkesjal fra Kenzo.
- Dette fargerike sjalet falt jeg veldig for. Kjøpte det på flyplassen i København og gleder meg til å sprite opp et antrekk med det.

9. Grå sandaler med høy trehæl fra Zara.
- Disse er så gode å gå på. Perfekt til korte kjoler og jeans synes jeg.

10. Liten veske iskimrende mønster kjøpt i Madrid.
- Jeg er veldig glad i vesker og kjøper det oftere enn noe annet.

Se bilder av alle motekjøpene nederst i saken!

Les mer om mote her!

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!