Gå til sidens hovedinnhold

Moten som varer evig

Hvilke plagg kaster vi aldri, men tar i bruk sesong etter sesong? Her er Side2s absolutte favoritter.

(SIDE2): Redaksjonen i Side2 har samlet sine favorittplagg som aldri går av moten - i en helt spesiell guide til deg. Se og lær!

Jorunn Egelands favoritt
- Når morgenene er mørke og kalde, har ikke mote noe å si. Da skal varme jakker, luer, skjerf og vanter frem - uansett om de er trendy eller ikke. Og de varme jakkene kan brukes år etter år. Jeg har dessuten et par støvletter jeg har hatt i mange år som jeg ikke klarer å kaste. Mange støvletter har høye hæler, er altfor glatte og gir fæle gnagsår. Derfor beholder jeg det skoparet som gjør at jeg holder meg på beina og som holder føttene varme og frie for gnagesår.

Helle Nilsens favoritt
- Mine all-time favoritter er skinnjakker. Jeg har alltid hatt dem, fra jeg fikk min første røde skinnjakke på ungdomsskolen, til MC-jakka, den litt døve skinnjakka fra Carlings og etterhvert masse gamle second-hand skinnjakker fra Fretex og loppis. Tror jeg har en samling på rundt 15 stykker og selv om jeg kanskje bruker bare to-tre, så kommer jeg aldri til å kaste dem. Kanskje gir jeg dem bort når jeg blir gammel eller vokser ut av dem. Men egentlig så hadde det jo vært litt rått å komme i MC-jakka når jeg skal på dans på gamlehjemmet når jeg er 75...

Linn Sollied Madsens favoritt
- For meg er jeansen en udødelig klassiker som nok ikke forsvinner med det første. Kombinert med en kul t-skjorte og joggesko er den jo den klassiske uniformen til indiekids over hele verden. På vinterstid er jeg utolig glad i selbuvotter og ullkåper i alle former og fasonger, mens søte ballerinasko er en slager på sommerstid. Skal man pynte seg så sverger jeg til den lille sorte eller sorte A-line skjørt. Utrolig flatterende og passer til alt.

Pål Nisja-Wilhelmsens favoritt
- Er det en ting som virkelig varer så er det bandskjortene. Det er omtrent like patetisk å se en syttenåring med konsertskjorte fra 1990, som det er kult for en som er gammel nok til å ha vært på konserten. Jo mer utvasket den er, jo bedre.

Guro Holmenes favoritt
- Skinnjakka bruker jeg sesong etter sesong. En litt tjukkere skinnjakke på vinteren og en tynnere på sommeren. Har også et lager av plaine hvite og sorte singleter og t-skjorter. Ellers er jeg glad i trange jeans, converse, og ensfargede cardigans.

Cathrine Holdens favoritt
- En ting jeg alltid venner tilbake til er jeans, singletter, hvite sneakers og grå hettegenser. I tillegg drar jeg sorte støvletter, losjakke/ullkåpe og trenchcoat ut av skapet år etter år. Ellers er den lille sorte en slager hvis jeg skal pynte meg. Kombiner med pumps og du har et festantrekk du kan bruke år etter år.

Vibeke Johnsens favoritt
- Den elementære strikkejakken. Et par riktig inngåtte gode jeans - rett form. Det gode kremhvite strikkeskjerfet eller sorte sjalet. Enkle gull- og sølvsmykker.

Trine Rasmussens favoritt
- Mine favoritter og de plaggene jeg tar frem år etter år er jeans og converse-sko. Jeg fikk mine første Converse-sko for over 10 år siden, og har siden aldri sluttet å gå med dem. Skinnjakke er et plagg du også kan ta frem sesong etter sesong, og som er helt riktig året rundt. Canada Goose-jakken er det viktigste vinterplagget, som trolig heller ikke forsvinner med det første. Noen ganger er komfort og gleden ved å holde seg varm definitivt viktigere en stil. Perleøredobbene har også blitt satt i ørene nesten hver dag siden ungdomsskolen.

Les mer om mote her

Reklame

Kurs i dag: Disse boblene og vinene passer perfekt til 17. mai