Gå til sidens hovedinnhold

- Nå skal håret se skittent ut

Birger Løkeng avslører sesongens hårtrender.

(SIDE2): Mange føler kanskje behov for å friske opp hårmanken i disse tider, og Side2 allierte seg med hårstylist Birger Løkeng for å få snusen i hvilke trender som gjør seg gjeldende denne sesongen.

- Når det gjelder farger så ser vi at det kommer mye puddertoner. Det er blant annet blonde nyanser, pudderrosa og lavendelfarge som gjelder. Grått hår har jo vært en sterk trend, og i de grå nyansene ser vi blant annet mintfarger og andre duse nyanser, sier Løkeng på telefon fra London.

Les også:Slik farger du håret hjemme

Nå er det pønk som gjelder
Stylisten, som for mange er kjent fra TV3-serien «Homsepatruljen», er i den britiske hovedstaden for å delta på den internasjonale hårmessen «Salon» - noe som betyr at det er en rykende fersk trendrapport vi får fra Løkeng.

- Det kommer en ny pønkbølge. Det skal være litt ekstremt, sier Løkeng, og forteller at selv om det kanskje ikke er så mange norske jenter som går for det helt ekstreme, så er det alltid noen.

- Rart at man vil se ut som naboen
Men selv om det er de lyse fargetonene som er mest fremtredende i motebildet, er de mørke nyansene fortsatt aktuelle. Den siste tiden har man blant annet sett at mange blonde jenter har farget håret noen nyanser mørkere, og også en helt sort manke er i tiden, ifølge Løkeng.

Stylisten synes derimot det er merkelig at så mange norske jenter har blondt hår, og han har sett seg lei på det han velger å kalle uniformslooken.

- Jeg er lei av å se Celina-fargen (blondt hår red.anm.). Jeg synes det er rart at alle vil se ut som naboen. Og så er det jo slik at jo eldre man blir, jo mindre kledelig er den blonde fargen, advarer han.

- Håret skal se skittent ut
Den glamorøse looken har lenge vært en aktuell hårtrend, men mye tyder på at dette vil endre seg.

- Vi ser at 90-talls grungestilen kommer. Her er blant andre Courtney Love en stor inspirasjonskilde. Håret skal ha en litt ugjort tekstur, og en litt uvasket look uten at det ser ekkelt ut, forklarer han, og legger til at dette er en stil Johnny Depp har kjørt med stor suksess i en årrekke.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Men er ikke denne uferdige hårsveisen noe for deg, har du ingen grunn til å frykte.

- Vi ser også mye av den 60-talls, pixie, looken. Dette er noe jeg har sagt lenge, men som vi nå virkelig ser på gata i både Oslo og London. Det er en klipp som er enda kortere enn boben, og håret skal ligge rent rundt hode. Om du tenker deg Mia Farrow på tidlig 70-tallet, så har du klippen, forteller han.

Og legger til:

- Da er det også lettere å gå mye blondere.

Den korte blonde looken er en trend vi har sett blant kjendisene den siste tiden.

Både Emma Watson, Michelle Wiliiams og Ashley Simpson har latt lokkene falle. Samtidig har alle kvinne farget håret én eller flere nyanser lysere, enn de hadde det før de klippet håret kort.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Min jobb å tolke
Det er ikke alle som vil kle en slik frisyre, og Løkeng understreker at selv om trenden tilsier en bestemt klipp og fargetone, er det viktigste å finne frisyren som passer akkurat deg og din fargepalett.

- Det er veldig viktig, og det er min jobb som frisør å tolke personen jeg har i stolen. Uansett hva som er trenden, så gjør jeg en dårlig jobb om jeg ikke greier å finne den riktige fargen til kunden. De fleste kvinner vil jo se bra ut på en mandag morgen, og da er det viktig at håret har en naturlig look.

Les også: Finn frisyren som kler deg

Trendy blant gutta
Når det kommer til sesongens herre-hårtrender, har Løkeng sin egen oppfatning.

- Personlig synes jeg ikke gutter skal ha farget hår, for det skaper fort en feminin look. Men vi ser også at det er in med grå toner hos guttene, og da de kalde litt støvete grånyansene som gjelder.

Han fortsetter:

- For guttene er det den klassiske, litt preppy looken som er «in». Men vi ser også her det litt ekstreme.

Kommentarer til denne saken