BOGSTADVEIEN/(Side2): Kjendisene flokket seg til H&Ms flaggskipbutikk i Bogstadveien i Oslo onsdag kveld for å være blant de aller første i Norge til å sikre seg plagg fra kjedebutikkens nye designkolleksjon.

Som mange vet er det motehuset Versace som H&M har fått æren av å samarbeide med denne gangen – eller skal vi si har fått æren av å samarbeide med H&M.

- Så dyrt
Kolleksjonen er preget av farger, print og skreddersydde silhuetter, og inkluderer blant annet korte metalliske kjoler, en skinnjakke, paljetter og knæsjfarger. Også frekke utgaver av den lille sorte er å finne i utvalget, og nettopp en slik kreasjon troppet «Idol»-dommer Marion Ravn opp med under den eksklusive handlekvelden.

- Jeg har fått låne denne kjolen, men jeg skal kjøpe den her nå, sier Marion til Side2.

Den vakre sangerinnen avslører at hun har planer om å gå til innkjøp av flere kjoler fra samarbeidskolleksjonen, og synes på ingen måte plaggene er for sexy for det norske folk.

- Nei, ikke i det hel tatt. Norske kvinner er de mest sexy verden. Er vi ikke det da? smiler Marion.

Hun legger ikke skjul på at hun er glad for at kjedebutikken til stadighet samarbeider med store motehus om spesialdesignede kolleksjoner, siden det gjør plagg fra kjente designere mer tilgjengelig for alle.

- Jeg har sett Versace klær på catwalk bilder og tenkt at plaggene har vært så dyre og så stort at man aldri har tenkt på å kjøpe en kjole en gang, forteller Marion.

- Så det blir stats å ha en eller to kjoler fra designeren i skapet, legger hun til.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Hvem bryr seg om lille Norge?
Også den danseglade NRK-reporteren Noman Mubashir var til stede for å handle klær.

- Jeg så en rosa dress som jeg synes så veldig lekker ut. Den lignet litt på en dress Moods of Norway hadde for et par år siden, så kanskje det er Versace som driver og kopierer Moods nå og det jo veldig gøy, sier han til Side2.

Han forteller hvordan han som 17-åring drømte om å eie et Versace plagg, men at han ikke hadde penger til å kjøpe kreasjoner fra det eksklusive designhuset.

- Derfor synes jeg det er utrolig flott og sjenerøst av Versace å samarbeide med H&M slik at de som ikke pleier å kjøpe dyre designerklær kan komme på H&M og få tilgang til dem, sier han.

- H&M er jo kanskje den mest kjente og største kjeden i verden og det har blitt en PR-jippo både for H&M og designerne som er med. Så dette er en vinn-vinn situasjon for begge parter, fortsetter han.

Han mener Versaces design balanserer på en veldig fin linje mellom det som i Norge karakteriseres som harry, og det som er kult.

- Den norske smaken er veldig annerledes enn det Versace står for, men i veldig mange andre land i verden så elsker de Versace. Jeg synes det er veldig lekkert, men jeg skjønner at mange synes det blir for mye med en rosa dress, sier Noman.

- Men so what. Hvem bryr seg om lille Norge? legger han til.

Han mener derimot at mye av det han har sett fra kolleksjonen er for de spesielt interesserte.

- Det er veldig gull, gull, gull. Men jeg synes det er modig av H&M og satse på dem, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Litt for glam for meg
Også D'Sound-vokalist Simone Larsen hadde tatt turen til den glamorøse handlekvelden, hvor de mest celebre gjestene naturlig nok ble servert champagne.

- Jeg har vært på nettet og plukket meg ut noen favoritter som jeg har lyst til å sjekke ut. Men siden jeg har en fire måneder gammel baby og jeg fremdeles ikke har fått tilbake midjen så tror jeg det blir tights og kanskje noen accessoirer, noen armbånd og så klart et Versace sjal, sier hun til Side2.

Hun mener at nå som julebordsesongen står for døren vil de sexy plaggene falle godt i smak hos den norske befolkningen, men selv er hun litt usikker på om hun er glamorøs nok til å ikle seg så mange av de kreasjonen som henger på stativene i det inngjerdede området.

- Jeg har egentlig ikke det sterkeste forholdet til Versace, men kanskje etter i kveld så blir det en ny kjærlighetshistorie, smiler Simone.

- Jeg synes Donatella er litt for glam for meg. Jeg liker dansk, stramt design og Stella McCartney, men kanskje er jeg klar for litt glam og dyrepints, sier hun og ler.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Motreaksjon til minimalismen
Utenfor H&M butikken i Bogstadveien er køen lang av moteinteresserte gutter og jenter, som gelder seg til å være blant de første som får handle klær fra samrabeidskolleksjonen.

- Siden pressevisningen i New York i forrige uke har det vær utrolig entusiasme rundt kolleksjonen. Folk elsker at den er litt annerledes og at det er en motreaksjon til mye av det minimalistiske som er nå, sier kommunikasjonssjef i H&M, Vibeke Holann, til Side2.

Holann mener designerne blir med å disse samarbeidsprosjektene som kjøres år etter år fordi det er med å skape entusiasme rundt designet og deres kolleksjoner.

- Og selvsagt fordi vi har mange butikker og når ut til mange mennesker, sier Holann.

FLERE BILDER FRA DEN EKSLUSIVE SHOPPINGKVELDEN HER:(Artikkelen fortsetter under bildekarusellen)

4723

- Det var da jeg bestemte meg
Donatella uttalte under en pressekonferanse i New York, hvor Side2 var til stede, at kolleksjonen var til ære for hennes bror – moteguruen Gianni Versace som ble drept i 1997 utenfor sitt hjem i Miami Beach.

- Jeg har aldri tidligere hentet inn klær fra arkivet. Det var tøft for meg, siden broren min ikke lenger er her. Men Lady Gaga ba meg om å kle henne opp, og hun elsket alt fra arkivene våre. Alle spurte meg om hvor de kunne finne klær med disse printene. Og det var da jeg bestemte meg for å arbeide med H&M, sa Donatella under pressekonferansen.

SE VERSACE FOR H&M-KOLLEKSJONEN HER:

4663